Wednesday 29 November 2023

Μικρός πρωθυπουργός Μεγάλης χώρας

 
Το θέμα των ημερών είναι αδιαμφισβήτητα η πρόσφατη ακύρωση της συνάντησης των πρωθυπουργών Ελλάδας και Ηνωμένου Βασιλείου, με σαφέστατη υπαιτιότητα του πρωθυπουργού του Η.Β., κάποιου ζάμπλουτου (είναι πιο πλούσιος κι από τον Βασιλέα της Αγγλίας) ετερογενούς, που ακούει στο όνομα Σούνακ.  
 

Ο λόγος της ακύρωσης είναι ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός και το Ελληνικό Έθνος στην ολότητά του υποστηρίζει την άμεση επιστροφή των κλεμμένων από τους Βρετανούς Γλυπτών του Παρθενώνα, από το Βρετανικό Μουσείο στο Μουσείο Ακρόπολης των Αθηνών.
 
Οι Έλληνες ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ, σαν μια γροθιά, κατά τη γνωστή έκφραση, υποστηρίζοντες την παραδοσιακή ελληνική πρόταση, για επιστροφή (όχι των Ελγινείων, ούτε των μαρμάρων, αλλά) των Ελληνικών Γλυπτών του Παρθενώνα, στον τόπο δημιουργίας και καταγωγής τους.
 
Είναι άξιο αναφοράς πως η βρετανική κοινή γνώμη και τα βρετανικά Μ.Μ.Ε. κατακρίνουν (δικαίως) τον πρωθυπουργό του Η.Β. για την αγενέστατη, αυθαδέστατη, απρεπέστατη και παντελώς εκτός της διπλωματικής, διακρατικής και συμμαχικής πραγματικότητας και δεοντολογίας στάση του.
 
Μερικά από αυτά αναγράφουν: «αδύναμος», «μικρός», «τρελάθηκε;», «τεράστια αγένεια», «μικρός Βρετανός», και «απόλυτος πρωθυπουργός της Μικρής Βρετανίας».
 
Είναι σαφές πως η αυτοκρατορική αυτή χώρα, που φιλοξενεί για αιώνες την Ομογένειά μας δεν είναι «Μικρή». Εκείνο που εμείς θα υποστηρίζαμε, με πλήρη συνείδηση, και χωρίς οποιαδήποτε πολιτική αιχμή και δηκτικότητα, είναι αυτό που αποτυπώνει και διακηρύττει ο τίτλος της παρούσας ανάρτησης:
 
«Μικρός πρωθυπουργός Μεγάλης χώρας»!!!
 
Και καταλήγοντας θα προσθέταμε πως, η ανθρωπότητα προοδεύει με την ώθηση που λαμβάνει όχι από πλούσιους, ούτε από δυνατούς, αλλά από χαριτωμένες και έμψυχες προσωπικότητες!!!

No comments: