Monday 22 September 2008

Αγγλικά Γραμματόσημα

Φάκελλοι Πρώτης Ημέρας Κυκλοφορίας

Είμαι συλλέκτης γραμματοσήμων από τότε που ήμουν μικρό παιδί. Στην Πατρίδα ήμουν συνδρομητής στα γραμματόσημα και περίμενα πάντα με πολύ ενδιαφέρον να έλθει η καινούργια σειρά. Ήταν σαν μικροί πίνακες ζωγραφικής που είχα την ευκαιρία να κρατώ στα χέρια μου, να θαυμάζω και να ταξινομώ στα άλμπουμ.

Μεγαλώνοντας πληροφορήθηκα και για άλλα προϊόντα του ταχυδρομείου. Εκείνο που μου άρεσε τελικά πολύ ήταν οι Φάκελλοι Πρώτης Ημέρας Κυκλοφορίας. Τα τελευταία χρόνια είμαι συνδρομητής στους σχετικούς Φακέλλους που εκδίδονται στην φιλοξενούσα χώρα, τη Μεγ. Βρετανία. Οι Βρετανοί παράγουν πολύ υψηλής ποιότητας γραμματόσημα. Έχουν άλλωστε μεγάλη ιστορία στον τομέα αυτό.

Σήμερα σκέφθηκα να σας δείξω τους τελευταίους τρεις Φακέλλους Πρώτης Ημέρας Κυκλοφορίας. Τα θέματά τους είναι: Αεροπορικές Επιδείξεις, Ολυμπιακοί Αγώνες και Στολές Αξιωματικών της Βασιλικής Αεροπορίας.

Προσεχώς θα ασχοληθούμε περισσότερο με το θέμα αυτό, γιατί πραγματικά με ενδιαφέρει και το θεωρώ πολύ ελκυστικό.

3 comments:

Σοφία said...

Αυτά των Ολυμπιακών Αγώνων δεν τα είχα δει! Πολύ ωραία φαίνονται.

Anastasios said...

Τα γραμματόσημα των Ολυμπιακών Αγώνων είναι μόνο ένα από τα πολλά έργα τέχνης και αρχιτεκτονικής που θα δούμε στο Λονδίνο εν όψει του 2012.

ΔΙΟΝΥΣΟΣ said...

Ena ακόμη κοινό ενδιαφέρον, εχω συλλογή 23.000 σύνολο με 3000 κλασικά