Thursday 5 March 2009

Πατρότητα

Συνηθίζουμε να ομιλούμε και μάλιστα με ιδιαίτερα γλυκά και κολακευτικά λόγια (και καλά κάνουμε) για τη μητρότητα. Φαίνεται όμως πως έχουμε κάπως παραμελήσει την πατρότητα, η οποία έχει αρχίσει να βάλλεται από διάφορους χώρους. Δυστυχώς αυτό είναι μια αλήθεια και ένα πρόσφατο (κύριο) άρθρο στη μεγάλης κυκλοφορίας καθημερινή αγγλική εφημερίδα «Daily Mail» το αποδεικνύει περίτρανα.

Η δημοσιογράφος του επιστημονικού ρεπορτάζ Φιόνα MacRae παρουσίασε την Δευτέρα 2 Μαρτίου τ.έ. το νέο νομοθετικό εφεύρημα του αγγλικού νόμου, το οποίο θα αρχίσει να ισχύει στις 6 Απριλίου, σύμφωνα με το οποίο άγαμες γυναίκες που κάνουν εξωσωματική γονιμοποίηση (IVF, in vitro Fertilization) θα μπορούν να εγγράφουν στο Πιστοποιητικό Γεννήσεως του παιδιού τους όποιον ή όποια θέλουν στη θέση του πατέρα!!! Δηλαδή, απλά η άγαμη μητέρα θα μπορεί να δηλώσει μια άλλη γυναίκα ως «πατέρα» του παιδιού της. Κι επειδή αυτό φαίνεται (και βέβαια είναι) ανόητο, για τούτο ο νομοθέτης σκέπτεται να αλλάξει τη γονεϊκή ορολογία στο Πιστοποιητικό Γεννήσεως, και από εκεί που τώρα αναφέρεται σε «πατέρα» και «μητέρα», από εδώ και στο εξής να αναφέρεται σε «πρώτο γονέα» και «δεύτερο γονέα».

Και σαν να μην έφθανε αυτή η αποκαρδιωτική είδηση έρχεται και ο εκπρόσωπος τύπου του αγγλικού Υπουργείου Υγείας για να μας ενημερώσει ότι: «Θα πρέπει να αναγνωρίσουμε την παρούσα κατάσταση της κοινωνίας. Οι έρευνες αποδεικνύουν ότι είναι η ποιότητα των γονέων που μετράει, παρά το φύλο τους»!!!

6 comments:

P. Kapodistrias said...

Πολλά ενδιαφέρουσα ανάρτηση. Πάλι πληροφορήθηκα πράγματα!

Ευχαριστώ και Καλημέρες!

Anastasios said...

@ Π.Κ.

Καλημέρα και ευχές.

Φαίνεται πως στα επόμενα χρόνια οι παραδοσιακοί άνθρωποι θα είμαστε μειοψηφία πάνω στη γη. Ίσως να χρειαστεί και να μεταναστεύσουμε αλλού...

Α. Παπαγιάννης said...

Εδώ ταιριάζει αυτό που είχε πει ο Αϊνστάιν, ότι δυο πράγματα είναι άπειρα, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία, και ότι για το πρώτο δεν ήταν και πολύ σίγουρος. Η Αγγλική νομοθεσία μας έχει συνηθίσει κατά καιρούς σε διάφορους παραλογισμούς, και το νέο αυτό επεισόδιο το επιβεβαιώνει περίτρανα.

Anastasios said...

@ Α. Παπαγιάννης,

"Μωραίνει Κύριος ους βούλεται απωλέσει".

Σοφία said...
This comment has been removed by the author.
Σοφία said...

Πολύ αμφιβάλλω ότι υπάρχουν τέτοιες έρευνες. Και μόνο το γεγονός ότι τα ομόφυλα ζευγάρια που έχουν παιδιά είναι τόσο σπάνια, καθιστά σχεδόν αδύνατη την επιστημονική έρευνα. Ίσως σε 50-100 χρόνια να μπορούμε να μιλήσουμε με βεβαιότητα για τέτοια θέματα, αλλά προς το παρόν απλά υποθέτουμε ότι ένα παιδί που μεγαλώνει με δύο γυναίκες ή δύο άντρες γονείς μεγαλώνει και κοινωνικοποιείται ικανοποιητικά.