Thursday 30 April 2009

Η εποχή των Tudors

Ο βασιλικός οίκος των Tudors της Αγγλίας είναι το θέμα της τελευταίας σειράς γραμματοσήμων στη Βρετανία, η οποία κυκλοφόρησε στις 21 Απριλίου.

Προσωπικά είμαι συνδρομητής των φακέλων πρώτης ημέρας κυκλοφορίας. Έτσι, έλαβα τους δύο φακέλους με τα πολύ όμορφα 10 γραμματόσημα και τα συνοδευτικά έντυπα.

Οι Tudors ήταν μια σημαντική αγγλική δυναστεία η οποία έχει οπωσδήποτε αφήσει ανεξίτηλο το σημάδι της στην ιστορία αυτής της χώρας. Πολλές από τις επιπτώσεις της πολιτικής της υφίστανται μέχρι σήμερα, όπως η ίδρυση της ονομαζόμενης «Εκκλησίας της Αγγλίας» από τον Ερρίκο Η΄.

Η δυναστεία αυτή, η οποία βασίλεψε για 118 χρόνια (1485-1603), περιλαμβάνει ονομαστούς βασιλείς αλλά και βασίλισσες, όπως η Ελισάβετ Α΄, η επονομαζόμενη Virgin Queen, επειδή αφοσιώθηκε στην υπηρεσία του λαού της και δεν δέχθηκε να συνάψει ποτέ γάμο.

2 comments:

Σοφία said...

Μια ακόμα πολύ ωραία σειρά γραμματοσήμων από τα βρετανικά ταχυδρομεία! Έχω ήδη κολλήσει την φατσούλα του μικρού Edward VI σε αρκετά γράμματα :-)

Anastasios said...

@ Σοφία,

Γενικά οι Άγγλοι έχουν -όπως έχουμε ξαναπεί- υψηλό επίπεδο γραμματοσήμων. Όταν όμως πρόκειται να προβάλλουν τους βασιλείς τους βάζουν και λίγη παραπάνω τέχνη.