Wednesday 22 April 2009

Πασχαλινές κάρτες

Έχει καθιερωθεί από πολλές δεκαετίες να ανταλλάσσουν οι άνθρωποι ευχετήριες κάρτες σε μεγάλες και σπουδαίες εορτές, όπως Χριστούγεννα, Πάσχα, Ονομαστική Εορτή κ.ά.

Στην Αγγλία ειδικώτερα η κάρτα, ειδικά τα Χριστούγεννα, είναι άκρως απαραίτητο στοιχείο της κουλτούρας του λαού της χώρας αυτής, αλλά και όλων των Ομογενών μας, που υιοθέτησαν με χαρά την πρακτική αυτή.

Εμείς λαμβάνουμε εκατοντάδες κάρτες τα Χριστούγεννα, λιγώτερες όμως το Πάσχα. Άλλωστε είναι γνωστό ότι οι Δυτικο-Ευρωπαίοι τιμούν περισσότερο τα Χριστούγεννα από το Πάσχα.

Αυτό το Πάσχα λάβαμε αρκετές κάρτες (δεν συνηθίζω πάντως να τις μετράω). Μεταξύ αυτών, με την σειρά που παρουσιάζονται στην ανάρτηση αυτή, λάβαμε ευχετήρια επιστολή από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Καστορίας κ. Σεραφείμ (παλιό μου συμφοιτητή), καθώς και κάρτες από τον Πανιερώτατο Μητροπολίτη Διοκλείας κ. Κάλλιστο (παγκοσμίου φήμης Ορθόδοξο Επίσκοπο, Πανεπιστημιακό Καθηγητή και συγγραφέα) και από την Αγία Καθηγουμένη της Βυζαντινής Αγίας Μονής Αρείας Ναυπλίου Χαραλαμπία.

4 comments:

P. Kapodistrias said...

Μαζί με τις πασχαλινές κάρτες των προλαλησάντων, δέξου παρακαλώ και τις δικές μου ευχές για τα ονομαστήριά σου. Ελπίζω τώρα να εορτάζεις! Δεν τις έστειλα νωρίτερα, παρασυρμένος από το ότι εν Ζακύνθω οι Αναστάσιοι εορτάζουν 22 Ιανουαρίου, ήτοι του Αγ. Αναστασίου του Πέρσου!

Ούτως ή άλλως, χαίρε και εόρταζε πάντα, μαζί με την Ενορία και τους Οικείους σου!

Σοφία said...

Ευχές κι από μένα! Το Πάσχα παραγκωνίζεται λίγο από τους δυτικούς, πάντως εγώ στέλνω Πασχαλινές κάρτες σε όλους τους φίλους και συγγενείς και επίσης λαμβάνω από αρκετούς (σχεδόν αποκλειστικά Ορθόδοξους όμως).

Anastasios said...

@ Π.Κ.,

Ευχαριστώ για τις ευχές.

Η αλήθεια είναι ότι εορτάζω παιδιόθεν την ονομαστική μου εορτή το Πάσχα. Ίσως θα έπρεπε βέβαια να εορτάζω τον Άγιο Αναστάσιο το Ναυπλιέα, αλλά...

Τα τελευταία 2-3 χρόνια ανταλλάσσουμε πολλές εόρτιες ευχές με ηλεκτρονικό τρόπο, μηνύματα στο κινητό, e-mails και μπλογκς. Έτσι έχουν μειωθεί οι ωραίες κάρτες. Ο μοντέρνος τρόπος ζωής...

Anastasios said...

@ Σοφία,

Χριστός Ανέστη, Χρόνια Πολλά!

Θα πρέπει να αναγνωρίσουμε βέβαια ότι έχουν πολύ ωραίες κάρτες στην Αγγλία, για όλες (μα ΟΛΕΣ) τις περιπτώσεις.