Saturday, 25 April 2009

Eastchurch

Πρόσφατα είχα παρουσιάσει μια επίσκεψή μου σε φυλακή στο Isle of Sheppey, που βρίσκεται στην Ανατολική Αγγλία.

Η φυλακή εκείνη βρίσκεται στο χωριό που ονομάζεται Eastchurch. Το χωριό αυτό έχει αρκετά ενδιαφέρουσα ιστορία. Οι φωτογραφίες δείχνουν κάποια στοιχεία αυτής της ιστορίας.

Κατ’ αρχάς θεωρείται πως είναι το 'home of British aviation'. Στο κέντρο του χωριού υπάρχει ένα μνημείο που θυμίζει ότι εκεί πρωτοέγινε το 1909 πτήση που ήταν ελεγχόμενη από Βρετανό πιλότο κι όχι από τον άνεμο μόνο. Εδώ είχε δημιουργηθεί ειδικό αεροδρόμιο για τον σκοπό αυτό.

Φέτος τον Ιούλιο το όμορφο αυτό χωριό θα εορτάσει 100 χρόνια αεροπορικής ιστορίας. Συγκεκριμένα στις 25 και 26 Ιουλίου θα πραγματοποιηθούν ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις σε ανάμνηση της πρώτης εκείνης και τολμηρής προσπάθειας των Βρετανών του 1909 να πετάξουν με ένα μικρό και απλοϊκό αεροσκάφος.

Στο χωριό σώζωνται επίσης τα απομεινάρια ενός μεσαιωνικού κάστρου, στο οποίο σύμφωνα με την τοπική παράδοση γεννήθηκαν μερικοί Άγγλοι μονάρχες. Εκεί λέγεται πως έμεινε για λίγες ημέρες και ο πολύς Ερρίκος Η΄ με την σύζυγό του Ann Boleyn.

Στο κέντρο του χωριού βρίσκεται και ο Αγγλικανικός Ενοριακός Ναός των Αγίων Πάντων. Αυτός οικοδομήθηκε το 1432. Είναι μια όμορφη εκκλησία, η οποία έχει εύηχες καμπάνες και ωραιότατα ξυλόγλυπτα.
.

9 comments:

Π.Κ. said...

Μαθαίνω πολύ ενδιαφέροντα πράγματα!

Οφείλω χάριτες!

Anastasios said...

@ Π.Κ.,

Η Αγγλική Επαρχία, ακριβώς επειδή ισχύει στην πράξη η αποκέντρωση, έχει μεγάλη ιστορία. Κάθε τόπος και μια άλλη δραστηριότητα, άξια αναφοράς και προβολής.

Roadartist said...

..πόσα πράγματα χάνουμε.. Πόσο θα ήθελα να είχα τη δυνατότητα να ταξιδέψω σε χώρες και να περιπλανηθώ και στις επαρχίες τους.. όχι μόνο στα πιο γνωστά σημεία που πάνε όλοι οι τουρίστες.. Καλημέρα!!

Α. Παπαγιάννης said...

Αν δεν έχετε ήδη πάει ως εκεί, έξω από το Louth (Ανατολική Αγγλία) βρίσκεται το Keddington, ένα χωριό τόσο μικρό που σχεδόν δεν το έχει ο χάρτης. Στην εκκλησία του χωριού υπάρχει ο τάφος του Ανδρέα Κάλβου (η επιγραφή μόλις διαβάζεται από την πολυκαιρία...) ενώ μέσα στο ναό υπάρχει εντοιχισμένη αναμνηστική πλάκα. Δυστυχώς ο ναός έχει περάσει σε ιδιωτικά χέρια, που σημαίνει ότι πρέπει να αναζητήσετε το κλειδί (εγώ δεν μπόρεσα να το βρω, πριν μερικά χρόνια). Δεν ξέρω αν κάτι έχει αλλάξει, αλλά ήταν μια πολύ μεγάλη έκπληξη--και συγκίνηση όταν τον βρήκα, με υπόδειξη ενός πιο έμπειρου φίλου. Keep searching!

Anastasios said...

@ Roadartist,

Εκεί στην Επαρχία, στην Ύπαιθρο, βρίσκει κανείς να πάλλεται η αυθεντική ψυχή ενός λαού.

Καλό Σ/Κ.

Anastasios said...

@ Α. Παπαγιάννης,

Αυτή κι αν είναι ωραία αφορμή για αναζήτηση. Η Αγγλία πραγματικά κρύβει μιαν... άλλη Ελλάδα.

Κώστας Καρακάσης said...

Οι "ξένοι" δείχνουν πάντα πόσο σέβονται την ιστορία και την παράδοση τους. Μακάρι να συνέβαινε το ίδιο και στην Πατρίδα, όπου είναι γεμάτη από τόπους γεμάτους μνήμες, αλλά είτε ξεχάστηκαν είτε αδιαφορήσαμε και χάθηκαν για πάντα.
Χρόνια στο Ναύπλιο, ψάχνω να βρω τον τάφο του Σταϊκόπουλου. Μάταιος κόπος! Δεν υπάρχει πουθενά....
Στην Πάρο έψαχνα να βρω τον τάφο της Μαντώς Μαυρογένους...Ανύπαρκτος!!!
Κάποτε στην Βιέννη πλήρωσα τρία σελίνια, ανέβηκα πέντε πατώματα (!) για να δω ένα μικρό δωμάτιο 4χ2 όπου "κάποτε" έμεινε ο Μπετόβεν!!!
Κανένα σχόλιο....

Anastasios said...

@ Κώστας Καρακάσης,

Είναι αλήθεια ότι στην Εσπερία δίνεται πάντα σημασία στη λεπτομέρεια. Στην Πατρίδα σχεδόν όπου ρίξεις τη ματιά διαπιστώνεις εγκατάλειψη, μιζέρια και απογοήτευση.

Anonymous said...

成人聊天室,中部人聊天室,免費視訊,視訊交友,視訊美女,視訊做愛,正妹牆,美女交友,玩美女人,美女,美女寫真,美女遊戲,hi5,hilive,hi5 tv,a383,微風論壇,微風,伊莉,伊莉討論區,伊莉論壇,sogo論壇,台灣論壇,plus論壇,plus,痴漢論壇,維克斯論壇,情色論壇,性愛,性感影片,校園正妹牆,正妹,AV,AV女優,SEX,走光,a片,a片免費看,A漫,h漫,成人漫畫,免費A片,色情網站,色情遊戲,情色文學,麗的色遊戲,色情,色情影片,同志色教館,色色網,色遊戲,自拍,本土自拍,kk俱樂部,後宮電影院,後宮電影,85cc免費影城,85cc免費影片,免費影片,免費小遊戲,免費遊戲,小遊戲,遊戲,好玩遊戲,好玩遊戲區,A片,情趣用品,遊戲區,史萊姆好玩遊戲,史萊姆,遊戲基地,線上遊戲,色情遊戲,遊戲口袋,我的遊戲口袋,小遊戲區,手機遊戲,貼圖,我的遊戲口袋,小遊戲區,手機遊戲,貼圖