Sunday 22 May 2011

Κριτική του Πατριάρχη Μόσχας

Αυστηρότατη κριτική έγινε χθες από τους Times του Λονδίνου στον Πατριάρχη της Μόσχας Κύριλλο. Το άρθρο έγραψε ο Αγγλικανός κληρικός Μιχαήλ Bourdeaux, που ειδικεύεται σε ρωσικά θέματα. Είναι μάλιστα ο Ιδρυτής και Πρόεδρος του Ινστιτούτου Κέστον, το οποίο δημιουργήθηκε το 1969, με σκοπό να παρακολουθεί τις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης, στις οποίες οι χριστιανοί διώκονταν από τα αθεϊστικά καθεστώτα της εποχής εκείνης, και να ενημερώνει σχετικά τη διεθνή Κοινότητα.


Στους χθεσινούς λοιπόν Times, ο αρθρογράφος αναφέρει χαρακτηριστικά: "Η έκδοση βιβλίου από τον Πατριάρχη Μόσχας, για πρώτη φορά στ' αγγλικά, είναι σημαντικό ζήτημα. Η συλλογή όμως των ομιλιών και των δημοσιευμένων άρθρων του είναι μεγάλη απογοήτευση". Το εν λόγω κείμενο τελειώνει ως εξής: «Ο Πατριάρχης φαίνεται να κάθεται στο θρόνο του χωρίς να βλέπει τίποτα στα πόδια του, ενώ την ίδια ώρα ανακαλύπτει στον ευρύτερο κόσμο πολλά πράγματα που δεν του αρέσουν». Ολόκληρο το άρθρο μπορεί κανείς να το διαβάσει στην φωτογραφία της παρούσας ανάρτησης.

1 comment:

Παναγιώτης Τελεβάντος said...

Ολοι συνειδητοποιούν σταδιακά τι συμβαίνει στην Εκκλησία της Ρωσίας.

Ο καθένας για τους δικούς του λόγους.

Πότε θα αντιληφθούν πόσο σοβαρό πρόβλημα υπάρχει με τον εθνοφυλετισμό οι κάθε λογής "Βαρθολομαιομάχοι", οι οποίοι από εμπάθεια εναντίον του Παναγιότατου δεν μπορούν να αντιληφθούν τι συμβαίνει μισή ίντζα μπροστά από τη μύτη τους;