Thursday 20 October 2011

Συναυλία Κότσιρα & Μπάση

Το περασμένο Σάββατο το βράδυ η Ελληνική Ομογένεια του Λονδίνου απόλαυσε μια καταπληκτική συναυλία, κατά την οποία τραγούδησαν οι εξαίρετοι Έλληνες καλλιτέχνες Γιάννης Κότσιρας και Δημήτρης Μπάσης.


Μαζί τους εμφανίστηκε και έπαιξε μια πολυπληθής ομάδα οργανοπαιχτών, οι οποίοι απέδωσαν εξαίσια τα τραγούδια και τις οργανικές μελωδίες του προγράμματος.


Στη συναυλία αυτή επρόκειτο να έλθει και να τραγουδήσει και ο Δημήτρης Μητροπάνος, ο οποίος λόγω κάποιου προβλήματος υγείας δεν μπόρεσε τελικά να έλθει μαζί με τους άλλους δύο συναδέλφους του.


Το ωραίο θέατρο Hammersmith Apollo, που βρίσκεται στο Δυτ. Λονδίνο, ήταν ασφυκτικά γεμάτο από Έλληνες μόνιμους κατοίκους της πρωτεύουσας του Ην. Βασιλείου και από Έλληνες φοιτητές.


Μας έκανε μεγάλη εντύπωση που βρήκαμε εκεί και Έλληνες δεύτερης γενεάς που διαμένουν μόνιμα στο Κάρδιφ της Ουαλίας, το οποίο απέχει από το Λονδίνο 243 χιλιόμετρα!




Αυτό ακριβώς αποδεικνύει τη δύναμη της ελληνικής μουσικής και τη δυναμική της να συγκινεί και να προσελκύει ακόμα και Έλληνες που βρίσκονται πολύ μακριά από το εθνικό κέντρο και που μπορεί να μην ομιλούν καθόλου, ή σχεδόν καθόλου την ελληνική γλώσσα.




Η παρουσία στη συναυλία πολλών νέων της Ομογένειας ήταν εξόχως ενθαρρυντική. Ανάλογη εμπειρία έχουμε και από την Ελληνική Παροικιακή Εκπαίδευση, όπου η μουσική και ο χορός είναι αυτά που βασικά προσελκύουν τους μαθητές στα Σχολεία της Ομογένειας.




Πάντως η μεγάλη επιτυχία της βραδιάς οφείλεται αποκλειστικά στους δύο αυτούς σπουδαίους Έλληνες τραγουδιστές, οι οποίοι είχαν επιλέξει όμορφα τραγούδια, συνδυάζοντας το παλιό με το καινούργιο, και δημιούργησαν μεγάλο κέφι, προσφέροντας ταυτόχρονα πολλές συγκινήσεις σε όλους τους θεατές με τους ήχους, τη μουσική, τους στίχους, αλλά και τα εγκάρδια λόγια με τα οποία χαιρέτησαν τους Ομογενείς.

No comments: