Sunday 9 October 2011

Το Ελλ. Σχολείο στο Beaconsfield

Για άλλη μια φορά είχαμε την ευκαιρία να βρεθούμε σ’ αυτή τη μικρή αλλά πολυαγαπημένη ομάδα Ομογενών, που κατοικούν μόνιμα στην περιοχή Beaconsfield, που βρίσκεται σχεδόν πάνω στο εθνικό δρόμο Μ40, μεταξύ Λονδίνου και Οξφόρδης.


Εκεί έχουν οργανώσει, με την ευλογία του Σεβ. Αρχιεπισκόπου Θυατείρων και Μεγ. Βρετανίας κ. Γρηγορίου, και με την ταπεινή δική μας βοήθεια, μια συγκροτημένη Κοινότητα κι ένα όμορφο Ελληνικό Σχολειό, το οποίο αριθμεί σήμερα περί τα 15 παιδιά, γεμάτα ζωντάνια, αγάπη κι ενδιαφέρον για τις εθνικές και θρησκευτικές μας Παραδόσεις και αγνό ενθουσιασμό.


Διευθύνουσα του Σχολείου είναι η εξαίρετη Εκπαιδευτικός κα. Λίζα Πηγιώτη. Πρόεδρος της Κοινότητας και της Σχολικής Επιτροπής είναι ο Οδοντίατρος Δρ. Γεώργιος Γιαννούλιας, Έλληνας της Νότιας Αφρικής, με πλούσια δράση κι ευγενέστατη πάντοτε διάθεση προσφοράς.


Την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου τ.έ. βρεθήκαμε εκεί για να τελέσουμε την Ακολουθία του Αγιασμού, με την ευκαιρία της έναρξης των μαθημάτων της νέας σχολικής χρονιάς. Στον Αγιασμό παραβρέθηκε και απηύθυνε χαιρετισμό η κα. Ελένη Βραχιμίδου, Επιθεωρήτρια των Σχολείων της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Θυατείρων και Μεγ. Βρετανίας.


Μετά τον Αγιασμό οι γονείς, με προεξάρχουσα την κα. Μαρίνα Γιαννούλια, σύζυγο του Δρος Γιαννούλια, προσέφεραν πλούσια φιλοξενία και εύγευστα κεράσματα στα παιδιά και σε όλους τους παρευρισκόμενους.





Οι ευχές και προσευχές μας συνοδεύουν πάντοτε τα παιδιά, τη δασκάλα, καθώς και τους γονείς και κηδεμόνες τους, για να έχουν μια καλή, ευλογημένη και καρποφόρα σχολική χρονιά, γεμάτη επιτυχίες και χαρές.





Αξίζει να σημειώσουμε ότι η τοπική Κοινότητα είναι αφιερωμένη στον Άγ. Γρηγόριο τον Θεολόγο, και κάθε πρώτη Κυριακή του μήνα τελείται σε ενοικιαζόμενο Ναό η Θεία Λειτουργία, για πνευματική ενίσχυση των Ομογενών της περιοχής. Τη Θεία Λειτουργία τελεί ο Αρχιμ. Βασίλειος Παπαβασιλείου και ψάλλει ο Θεολόγος Δημήτρης Σαλαπάτας.

No comments: