Friday 28 November 2014

Ημερολόγιο τσέπης 2015


Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας κυκλοφόρησε το νέο Ημερολόγιο τσέπης για το 2015. Είναι ένα όμορφο κι ευπαρουσίαστο μικρού μεγέθους Ημερολόγιο, το οποίο τυπώθηκε στα εργαστήρια ΑΘΗΝΑ Α.Ε. στην Αθήνα.


Το Ημερολόγιο περιέχει φωτογραφίες της Α.Θ. Παναγιότητος του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου Α΄ και του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας κ. Γρηγορίου, Πρόλογο του Αγίου Θυατείρων, το ημερολόγιο ανά μήνα, εικόνα του Αγίου Αριστοβούλου, πληροφορίες για τις Κεντρικές Υπηρεσίες της Ι.Α. Θυατείρων & Μ.Β. και πληροφορίες για όλες τις Κοινότητες και τα Μοναστήρια της Ιεράς Αρχιεπισκοπής.


Στον εμπνευσμένο Πρόλογό του ο Σεβασμιώτατος αναφέρει μεταξύ άλλων και τα εξής: «...κάμνω θερμή έκκληση σε μικρούς και μεγάλους να εκκλησιάζονται, να συμμετέχουν έμπρακτα και συνειδητά στη ζωή της Εκκλησίας και της τοπικής Κοινότητας όπου διαμένουν. Έτσι ενισχύεται ο θεσμός της οικογένειας, καλλιεργούνται οι αρετές της συνεργασίας, της φιλίας, της βαθύτερης γνωριμίας και αλληλοβοήθειας προς τους αδελφούς μας...


Σας χαιρετίζουμε, λοιπόν, όλες και όλους, εν ονόματι του Ενανθρωπήσαντος δια την ημετέραν σωτηρίαν Σωτήρος ημών Χριστού, τους Κληρικούς και τους Λαϊκούς εργάτες της Εκκλησίας, της Παιδείας και φιλανθρωπίας, τους Φορείς των διαφόρων Οργανώσεων, Σωματείων και Συλλόγων, τους Νέους και τους Ηλικιωμένους και όλους εκείνους, οι οποίοι με τά έργα τους και την ενεργούμενη αγάπη, τη γενναιοδωρία και την προσφορά τους, πλουτίζουν και ομορφαίνουν τη ζωή και δίνουν μεγάλη χαρά σε πολλούς και αρδεύουν κυριολεκτικά την Εκκλησία και την Κοινωνία με το καλό και ιλαρό παράδειγμά τους».

No comments: