Friday 16 January 2015

Ελλάδα, κομμάτι της ψυχής μας


Όλοι οι άνθρωποι που ζουν σ΄αυτό τον πλανήτη ΓΗ αγαπούν και σέβονται τον τόπο που πρωτοείδαν το φως της ημέρας. Και να μή φανεί αστείο, ότι ακόμη και οι Εσκιμώοι που γεννήθηκαν και μεγάλωσαν στους πάγους, αγαπούν τον τόπο τους.  Το βλέπουμε μετά βεβαιότητος  αυτό στα διάφορα επίκαιρα που κατά καιρούς παρουσιάζονται στην τηλεόραση.


Οι πρόγονοί μας που ήλθαν και κατοίκησαν σ΄αυτή τη γωνιά του πλανήτη γη έδωσαν το όνομα ΕΛΛΑΔΑ και είναι αποδεδειγμένο ένα από τα ωραιότερα κομμάτια της Μεσογείου.

Ο σκοταδισμός όμως που επεκράτησε για 400 χρόνια κάτω από τις πλέον αρνητικές καταστάσεις που δημιούργησε η σκλαβιά, προκαλώντας τα πάνδεινα σε ότι αφορά την πρόοδο της Πατρίδος μας  έχει δυστυχώς αφήσει κατάλοιπα.

Και ποιά είναι αυτά τα κατάλοιπα;

Ατομισμός που γεννήθηκε κατά τα μαύρα 400 χρόνια.  Ανυπακοή στους νόμους και στην εφαρμογή αυτών με σεβασμό.  Διαβολή προκειμένου να επιτύχουμε κάτι αθέμιτο  και αβάσιμο σχολιασμό. Το κοινό κουτσομπολιό, προκειμένου να υπονομεύσουμε την αξιοπρέπεια  κάποιου, ο οποίος δεν μας είναι αρεστός.

 Οι πρόγονοί μας επόνεσαν και αισθανόμενοι ταπείνωση εσήκωσαν το κεφάλι περήφανα και έδιωξαν τον κατακτητή την περίοδο του 1821 και 1913.  Το δε 1940 στην Αλβανία εφάνηκε η λεβεντιά και περηφάνεια των Ελλήνων αποκρούωντας την απαίτηση του φασισμού να καταλάβει την πατρίδα μας για τις δικές του επιδιώξεις.

Αυτή την στιγμή ζει η πατρίδα μας  οικονομική ύφεση σε σημείο  εξαθλίωσης μιας μεγάλης μερίδας λαού.  Και τώρα διερωτάται κανείς, που οφείλεται αυτή η κατάσταση;  Ο λαός εκλέγει τους άρχοντές του και από αυτούς περιμένει σώφρονα διοίκηση.  Ο σωστός διοικητής οφείλει να προβλέπει τα δύσκολα και να μή αποκρύπτει τίποτα φοβούμενος να μην επανεκλεγεί. Να μη χρημοποιεί αθέμιτους τρόπους προκειμένου να επανεκλέγεται δημιουργόντας εκλογική πελατεία. Αποδεδειγμένα ότι οι κατά καιρούς διοικούντες απεδείχθησαν ανίκανοι ταγοί.

Είδα έναν μεσήλικα να λέγει κλαίγοντας «Πατρίδα μου πως σε Κατάντησαν, σε Περηφρόνησαν γιατί δεν σε Πόνεσαν, δεν σε Εκτίμησαν, δεν σε Αγάπησαν γιατί έχουν άγνοια και δεν έχουν καταλάβει σε ποιά Γη πατούν, τη Γη του Πνεύματος της  Παληκαριάς, της Επινοήσεως των επιστημόνων της πού με τον τρόπο της συμπεριφοράς προς αυτούς τους εξαναγκάζουν να φύγουν ξεγυμνώνοντας  την χώρα από τον ανθό της διανόησης.»

Αυτά για την εσωτερική κατάσταση. Η δυναμική της χώρας που να εξαναγκάζει τους μέν φίλους να την σέβονται και τους εχθρούς να την φοβούνται δεν έχει επιτευχθεί, απόδειξη η αναίδεια των γειτόνων μας,  οι οποίοι με τον γνωστό τρόπο, μπαίνουν στο σπίτι σου και για να βγούν  ζητούν να το συζητήσουμε, δημιουργώντας δικαιώματα από το πουθενά. Όρα ΑΟΖ της Κύπρου. Ελέχθει ότι θα αποχωρήσουν από το  ΑΟΖ της Κύπρου  εφόσον σταματήσουν οι έρευνες από μέρους της Κύπρου.  Κατάσταση αδιανόητη.

Έχουμε όλη την δυνατότητα η πατρίδα μας να γίνει  κραταιά χώρα της Μεσογείου και ως εκ τούτου να σκέπτονται οι γείτονες προτού προβούν σε κάτι διεθνώς παράνομο.

Εύχομαι ολόψυχα ο Θεός να αναδείξει αξίους Ηγέτες να οδηγήσουν την Πατρίδα μας  στο σωστό δρόμο που της αξίζει.

Νικόλαος Πούλιος
Ομότιμος Αρχιγραμματέας Ι.Α. Θυατείρων & Μ.Β.

No comments: