Thursday 26 April 2018

Ο Άγιος Λουκάς σε Κόβεντρυ & Μπέρμιγχαμ


Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αργολίδος κ. Νεκτάριος, συνοδεύοντας τα Τίμια Λείψανα του Αγίου Λουκά, Αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως του Ιατρού, έγινε την Τετάρτη 25 Απριλίου τ.έ. το μεσημέρι με μεγάλη εγκαρδιότητα δεκτός από την Ελληνορθόδοξη Κοινότητα της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στην πόλη Κόβεντρυ της Κεντρικής Αγγλίας!


Το πολυπληθές εκκλησίασμα παρακολούθησε με ευλάβεια το Ιερό Μυστήριο του Αγίου Ευχελαίου που τέλεσαν 4 Ιερείς. Παρών ήταν και ο Αγγλικανός Επίσκοπος Ιωάννης του Γουόρικ, ένας ιδιαίτερα Φιλέλληνας και Φιλορθόδοξος κληρικός, ο οποίος μόλις λίγες ώρες πριν είχε επιστρέψει στην Αγγλία από την Κρήτη! Στο τέλος της Ακολουθίας ο Άγιος Αργολίδος προσέφερε στον Αγγλικανό Επίσκοπο το βιβλίο του: «Archbishop Luke»!


Η φιλόξενη Κοινότητα δεξιώθηκε τον Μητροπολίτη Αργολίδος και τη συνοδεία του στους κοινοτικούς χώρους, με πλούσια και εύγευστα κεράσματα!


Μετά από την επίσκεψη αυτή, ο Μητροπολίτης Αργολίδος με τη συνοδεία του ανεχώρησαν για τον Ελληνορθόδοξο Καθεδρικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου και Αποστόλου Ανδρέου στο Μπέρμιγχαμ!


Η Παροικία του Μπέρμιγχαμ κατέκλεισε τον Ιερό Ναό και παρακολούθησε το Μυστήριο του Ευχελαίου που τελέσθηκε κι εκεί. Στο τέλος ο Άγιος Αργολίδος ομίλησε στο εκκλησίασμα για το βίο και τα έργα του Αγίου Λουκά και προσέφερε σε όλους εικονίτσες του Ιαματικού Αγίου.


Η Βοηθητική Αδελφότητα Κυριών της Κοινότητας φιλοξένησε στην Κοινοτική Αίθουσα όλο το εκκλησίασμα, προσφέροντας αβραμιαία φιλοξενία.

No comments: