Sunday 11 November 2018

Ποίημα Φάνη Λελεμψή


Συνάντηση με τον Ποιητή του Αναπλιού

Το πρόσφατο ταξίδι στην ιδιαίτερη Πατρίδα, το αγαπημένο Ναύπλιο, έκρυβε χαρές, συγκινήσεις κι εκπλήξεις. Με πολλή μεγάλη λαχτάρα συναντηθήκαμε με τον Φάνη Λελεμψή, άξιο θεράποντα της ιερής τέχνης της Ποίησης.


Με τον Φάνη μας συνδέουν πολλά. Είχαμε τόσα να πούμε, τόσες σκέψεις και ιδέες να ανταλλάξουμε, τόσα σχέδια και μελλοντικές δράσεις να προγραμματίσουμε και τόσες ειδήσεις να ταξινομήσουμε.

Η Ποίηση ήταν κυριολεκτικά η καρέκλα που καθόμασταν... Ό,τι και να λέγαμε είχε αναφορά σε αυτήν. Ακόμα κι αν συζητήσουμε κάτι άλλο σ’ εκείνη καταλήγαμε. Αυτή είναι η φύση μας, αυτό είναι το διακόνημά μας, αυτό είναι το καταφύγιό μας.


Αφού ήπιαμε τον καφέ μας, κατόπιν περπατήσαμε στην υπέροχη παραλία του Ναυπλίου, απέναντι από το αγαπημένο θαλασσόκαστρο, το Μπούρτζι. Όμορφη ηλιόλουστη ημέρα, λαμπερές καρδιές, μενεξεδένια συναισθήματα...

Δεν προλάβαμε να χαιρετιστούμε κι ο Φάνης μου έστειλε ένα ποίημά του με προσωπική αφιέρωση. Αισθάνομαι τόσο μα τόσο ευγνώμων. Του έγραψα αμέσως:


«Φάνη μου αγαπημένε,

Είμαι εξαιρετικά ευγνώμων για την αφιέρωση αυτού του υπέροχου ποιήματος!!! Οι λέξεις, οι σκέψεις, τα αισθήματα, κανάλι εσωτερικής επικοινωνίας και διαλεκτικής μεταξύ μας!

Συνεχίζουμε ταπεινά αλλά και με αφιέρωση στα μονοπάτια της Αγίας Ποίησης...»!

Το ποίημα είναι το εξής:


ΟΙ ΛΕΞΕΙΣ ΕΙΝΑΙ

Στον π. Αναστάσιο Σαλαπάτα!

Οι Λέξεις
δεν είναι μια ωραία παρέλαση.
 
Οι Λέξεις
είναι τα εικονοστάσια της ψυχής.
 
Οι Λέξεις
είναι οι ακρογιαλιές των πονεμένων.
 
Ο Ποιητής έχει Ιερωσύνη!
Μιλά
με τον Ουρανό.
 
Μιλά
με τον Τετραπέρατο Κόσμο.

ΦΑΝΗΣ ΛΕΛΕΜΨΗΣ. Ανέκδοτο (υπό έκδοση).
25 Οκτωβρίου 2018. Ναύπλιο.

No comments: