Thursday 8 November 2018

Συνάντηση Σαλαπαταίων


Τον Φεβρουάριο του 2018 ιδρύθηκε σε ειδική Συνάντηση στην Αθήνα η Εταιρεία Ιστορικής Μελέτης της Οικογένειας Σαλαπάτα και ορίσθηκε και το πρώτο Διοικητικό Συμβούλιο, με Πρόεδρο τον παρόντα ιστολόγο. Τον επόμενο μήνα συνεδρίασε για πρώτη φορά το ΔΣ στους φιλόξενους χώρους του Φιλολογικού Συλλόγου Παρνασσός.


Την Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2018 το βραδάκι πραγματοποιήθηκε η 2η Συνάντηση Σαλαπαταίων στο ιστορικό Άργος, την αρχαιότερη πόλη της Ευρώπης!


Με την καταλυτική βοήθεια της Κατερίνας Ηλιάδη, συζύγου του Κώστα Σαλαπάτα, καταφέραμε και κλείσαμε -τελείως δωρεάν- την Αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Άργους, όπου είχαμε την ευκαιρία να γνωριστούμε μεταξύ μας και να συνομιλήσουμε για περίπου ένα δίωρο.


Στη Συνάντηση αυτή αναφερθήκαμε στην ιστορία της Οικογένειας, στις προφορικές παραδόσεις αναφορικά με την καταγωγή και την ετυμολογία του ονόματος, στα γενεαλογικά δένδρα και στις οικογενειακές σχέσεις των Σαλαπαταίων της ευρύτερης περιοχής.


Συμμετείχαν μέλη της Οικογενείας μας που κατοικούν μόνιμα στην περιοχή της Αργολίδας, αλλά και άλλοι που ήλθαν ειδικά από την Αθήνα, την Τρίπολη και την Σπάρτη. Ο συνολικός αριθμός των συμμετασχόντων ήταν 17 άτομα.


Μετά τη συνάντησή μας στην Αίθουσα του Δήμου, μεταβήκαμε σε κοντινό εστιατόριο, όπου μάγειρας είναι ο Θεόδωρος Σαλαπάτας. Εκεί απολαύσαμε ωραίους και νόστιμους μεζέδες, συνεχίσαμε τη γνωριμία και με άλλους συγγενείς μας, που δεν είχαν καταφέρει να έλθουν ενωρίτερα στην Αίθουσα και ανταλλάξαμε οικογενειακές ειδήσεις και ιστορίες.


Συμφωνήσαμε όλοι πως οι Συναντήσεις αυτές θα πρέπει να συνεχισθούν. Προτείναμε δε, η επόμενη Συνάντηση να πραγματοποιηθεί στην Τρίπολη, κατά το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου 2019.


Εν τω μεταξύ η επόμενη συνεδρίαση του ΔΣ της Εταιρείας μας προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί στην Αθήνα περί το τέλος Φεβρουαρίου 2019.

No comments: