Wednesday 10 April 2019

Η εικόνα στην «Όαση»


Κατά τη χθεσινή ημέρα, ο παρών ιστολόγος είχε την ευκαιρία να μεταφέρει σε ειδική Ημερίδα του Αγγλικού Θρησκευτικού Οργανισμού «Όαση» (τον οποίο διακονεί ο Αγγλικανός Ιερέας π. Martin Davies), την παράδοση της Ορθόδοξης Ανατολικής Εκκλησίας για τις εικόνες.



Η Ημερίδα έλαβε χώρα στον υπέροχο και πρόσφατα ανακαινισμένο Αγγλικανικό Ιερό Ναό του Αγίου Ανδρέου, στην περιοχή Holborn του Λονδίνου, στον οποίο προΐσταται ο Επίσκοπος Φούλαμ Ιωνάθαν.





Αξίζει να σημειωθεί ότι ο εν λόγω Ναός είναι μεσαιωνικός. Η πρώτη γραπτή αναφορά σε αυτόν έρχεται από το 951, και βρίσκεται σε ειδική χάρτα του Λονδρέζικου Αβαείου του Γουέστμινστερ.



Κατά την Ημερίδα ο π.Α.Δ.Σ. έδωσε δύο ομιλίες και απάντησε σε πλήθος ερωτήσεων των παρευρεθέντων μελών της «Όασης», τα οποία επέδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον για το θέμα.



Μεταξύ των άλλων οι ομιλίες συμπεριέλαβαν και τα εξής στοιχεία: ιστορία και θεολογία των εικόνων, θέση τους στο Ναό, στο σπίτι και αλλού, προσευχή για την ευλογία νέων εικόνων, αγιογράφοι, ανάλυση συγκεκριμένων εικόνων και άλλα.

No comments: