Thursday 7 May 2020

Παιδικό «ευχαριστώ» για στρατιώτες κορωνοϊού


Στο χθεσινό καθιερωμένο περπάτημα, σε αυτή την περίεργη εποχή της πανδημίας, του «βασιλικού» ιού και της γενικώτερης κρίσης, που δυστυχώς έχει αγκαλιάσει ασφυκτικά σαν μέγγενη σύνολη την ανθρώπινη φυλή, είχα την ευκαιρία να περάσω από ένα τοπικό Αγγλικό Δημοτικό Σχολείο. Είναι ένα Σχολείο της Δημοτικής Περιφέρειας του Brent / Wembley. Ονομάζεται Uxendon Manor Primary School.


Με την έναρξη της τρέχουσας κρίσης οι μαθητές του εν λόγω Σχολείου ετοίμασαν ένα πολύ ωραίο και χρωματιστό πανό, απλό μεν, αλλά με όμορφο και δυνατό μήνυμα. Το πανό αυτό τοποθετήθηκε στην κεντρική είσοδο του Σχολείου, που τώρα παραμένει κλειστή, αφού τα Σχολεία δεν λειτουργούν αυτή την εποχή.


Πάνω στο πανό βλέπουμε ένα σύνθημα που λέει: «Ευχαριστούμε όλους»! Στο κέντρο υπάρχει ένα ουράνιο τόξο, με τα ωραία χρώματά του, τα οποία έχουν αποτυπωθεί με τα χέρια των παιδιών. Στις δύο πλευρές του ουράνιου τόξου έχουν σχεδιασθεί μερικοί επαγγελματίες με τα χαρακτηριστικά στοιχεία της εργασίας τους, γιατί αυτούς ειδικά ήθελαν τα παιδιά να ευχαριστήσουν, για τη σημαντική προσφορά τους κατά την περίοδο της πανδημίας.


Αυτοί οι επαγγελματίες, όπως απεικονίζονται στο πανό από τα αριστερά προς τα δεξιά, είναι οι εξής: ταχυδρομικός διανομέας, σκουπιδιάρης, γιατρός / νοσηλευτής, ταμίας σε υπεραγορά, ταχυδρομικός συλλέκτης!

No comments: