Sunday 21 March 2021

Μέγα Μήνυμα Εψηφ. Επισκ. Κλαυδιουπόλεως κ. Ιακώβου

 
Το απόγευμα της Σαββάτου, 20 Μαρτίου 2021, στο Αρχιεπισκοπικό Παρεκκλήσιο του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, στο Λονδίνο, ανακοινώθηκε εν Εκκλησία, μέσα σε κλίμα χαράς και συγκίνησης, η εκλογή του Θεοφιλεστάτου εψηφισμένου Επισκόπου Κλαυδιουπόλεως κ. Ιακώβου.
 


Ενώπιον του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Θυατείρων και Μεγάλης Βρεταννίας κ. Νικήτα καθώς και κληρικών της Ιεράς Αρχιεπισκοπής, οι οποίοι έσπευσαν να ευχηθούν και να συγχαρούν τον νέο Επίσκοπο, ο Θεοφιλέστατος εψηφισμένος Επίσκοπος Κλαυδιουπόλεως κ. Ιάκωβος τέλεσε την Ακολουθία του Μεγάλου Μηνύματος, αποδεχόμενος το «επίταγμα» με συγκίνηση και ευγνωμοσύνη.
 


Στην τελετή παρέστησαν η Α.Ε. ο Πρέσβης της Ελληνικής Δημοκρατίας στο Λονδίνο κ. Ιωάννης Ραπτάκης και η Α.Ε. ο Γενικός Πρόξενος της της Κυπριακής Δημοκρατίας στο Λονδίνο, κ. Θεόδωρος Γκότσης.
 


Η χειροτονία του νέου Θεοφιλεστάτου εψηφισμένου Επισκόπου Κλαυδιουπόλεως κ. Ιακώβου θα τελεσθεί σήμερα Κυριακή 21 Μαρτίου 2021 στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αποστόλου Ανδρέου, στο Kentish Town του ΒΔ Λονδίνου, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας κ. Νικήτα.

No comments: