Friday 12 April 2024

Η Μακεδονία είναι Ελληνική


Ο τίτλος της παρούσας ανάρτησης αναφέρει κάτι αυτονόητο, με απλότητα, με ευθύτητα και χωρίς παραπομπές, ή γεωγραφικούς προσδιορισμούς, όπως συνηθίζονται στην εποχή μας, για λόγους πολιτικής σκοπιμότητας και διπλωματικής δήθεν ορθότητας!
 

Και βέβαια την άποψη αυτή υποστηρίζει και υπογραμμίζει ξεκάθαρα και φυσικά επικυρώνει με τον ακριβοδίκαιο και εμπεριστατωμένο λόγο του ένας μεγάλος επιστήμονας της Φυλής μας, ο Στράβωνας.
 
Ο Στράβων γεννήθηκε από πλούσια οικογένεια το 63 ή το 64 π.Χ. στην Αμάσεια του Πόντου, στο ίδιο μέρος όπου και πέθανε, σε ηλικία 86 περίπου ετών (λίγο μετά το 23 μ.Χ.).
 
Απέκτησε μόρφωση εξειδικευμένη κι εκλεκτή από μεγάλους δασκάλους της εποχής του και μελέτησε τα γραπτά διάφορων γεωγράφων και φιλοσόφων της αρχαιότητας, αρχικά στην περιοχή του και αργότερα στη Ρώμη.
 
Ταξίδεψε αρκετά, μεταξύ άλλων στην Αίγυπτο και την Αιθιοπία. Στο διάστημα των πολλών ταξιδιών του φρόντισε να συλλέξει όλο το απαιτούμενο υλικό, το οποίο τον βοήθησε αργότερα στη συγγραφή ιστορικών και γεωγραφικών έργων.
 
Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΜΦΙΣΒΗΤΗΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ και το ένδοξο όνομά της ανήκει δικαιωματικά και ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ στον Ελληνισμό!!!

No comments: