Tuesday 16 April 2024

Ορθόδοξη Ανατολή στο Έξετερ

 
Centre for the Study of the Christian East Launched at Exeter University
 

Ένα Κέντρο για τη Μελέτη της Χριστιανικής Ανατολής ξεκίνησε από το Πανεπιστήμιο του Έξετερ στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου συγκεντρώθηκαν κορυφαίοι ερευνητές παγκοσμίως με μοναδική εξειδίκευση στην πίστη, τον πολιτισμό, την ιστορία και τις παραδόσεις του παρελθόντος και του παρόντος Ανατολικού Ορθόδοξου Χριστιανισμού και των Κοπτών.
 
Οι ερευνητές του κέντρου εξερευνούν τις αρχαίες ανατολικές χριστιανικές παραδόσεις από την αρχή τους μέχρι σήμερα, σε σχέση με τοπικούς πολιτισμούς και θρησκείες, ένα ευρύ φάσμα χρονικών περιόδων και διαφορετικών γεωγραφικών περιοχών και της σύγχρονης πολιτικής.
 
Το κέντρο, που εδρεύει στο Τμήμα Κλασικών Σπουδών, Αρχαίας Ιστορίας, Θρησκείας και Θεολογίας του Πανεπιστημίου, θα φιλοξενεί εκδηλώσεις, ημέρες σπουδών και ελπίζουμε στο μέλλον να διδάσκονται μεταπτυχιακά μαθήματα.
 
Οι συνδιευθυντές του κέντρου είναι: Η καθηγήτρια Emma Loosley Leeming, μια κορυφαία εμπειρογνώμονας παγκοσμίως στην ιστορία, την τέχνη, την αρχιτεκτονική και την αρχαιολογία της Μέσης Ανατολής και του Καυκάσου, ιδιαίτερα της Συρίας και της Γεωργίας. Ο καθηγητής Brandon Gallaher, ειδικός στον Ανατολικό Ορθόδοξο Χριστιανισμό, ιδιαίτερα στη σύγχρονη περίοδο και η καθηγήτρια Morwenna Ludlow, ειδικός στη θεολογία του τέταρτου αιώνα μ.Χ.
 
ΠΗΓΗ: GreekReporter

No comments: