Thursday 1 January 2009

Happy New Year

O ευχές και τα εορταστικά μηνύματα πάνε κι έρχονται αυτές τις ημέρες. Δεν μας χρειάζονται και άλλα. Εκείνο που μάλλον μας χρειάζεται είναι σιωπή και περισυλλογή, για να αναλογισθούμε το μεγάλο δώρο της ζωής που μας έχει προσφερθεί, κι εμείς -πολλές φορές- χωρίς αιδώ το καταπατούμε, κυρίως προς χάριν διαφόρων συμφερόντων.

Το άλλο σπουδαίο στοιχείο, που μάλλον φαίνεται πως ανήκει στη δεύτερη φάση της ανθρώπινης ιστορίας, αυτήν της πτώσης, είναι ο χρόνος. Ο χρόνος μπορεί να γίνει σημαντικό εργαλείο στην πνευματική ζωή των ανθρώπων, αφού συμβάλλει στην καλή αλλοίωση εκείνου που πήρε την απόφαση να καλλιεργήσει την ψυχή του και να ασκηθεί στην αρετή.

Κι αφού συνηθίσαμε αυτή την εποχή στις μεγαλόστομες ευχές, ας ακούσουμε κι ένα ουσιαστικό μήνυμα από τον μεγάλο Σαίξπηρ: «Love all. Trust few. Do wrong to no one». Αμήν.
.

9 comments:

Anonymous said...

ΘΑ ΠΡΟΣΘΕΤΑ..... LOVE ALL, SERVE ALL, RESPECT NATURE....

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ
ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΗ, ΕΙΡΗΝΙΚΗ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΠΕΡΙΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΟΣΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΓΥΡΩ ΜΑΣ.


Κ.Κ.

P. Kapodistrias said...

Θερμούς από καρδίας ασπασμούς στους τόπους της Ψυχής και στους τρόπους της Αγάπης!

Να ζήτε και να ευτηχήτε όλες τις μέρες της ζωής σας υπέροχα!

Anastasios said...

@ K.K.,

Respect Άρχοντα,

Καλές εμπνεύσεις και ευδόκιμη παραγωγή κατά το 2009!

Anastasios said...

@ Π.Κ.,

Αδελφέ μου,

Τις καλύτερες ευχές μου σε σένα και την ευλογημένη φαμίλια σου.

Στις αρχές του χρόνου εμένα μου αρέσει να βάζω στόχους. Τι θα έλεγες να κανονίζαμε μια συνάντηση Ελλήνων και ελληνόγλωσσων ιστολόγων στην Αθήνα φέτος;

Anonymous said...

Όλα τα απλά και καθημερινά πράγματα που προσφέρονται σ' εμάς από το Θεό με τόση αγάπη, καθώς και το δώρο της ζωής, πολλές φορές τα θεωρούμε δεδομένα, χωρίς να εκτιμούμε την αληθινή τους αξία... Πρέπει να συμβεί κάτι, για να μας βγάλει απ'το λήθαργο μας και να μας κάνει να ευχαριστήσουμε το Θεό με βαθιά ευγνωμοσύνη, για τα απλά και όμορφα και κυρίως για το μεγάλο δώρο της ζωής...
Χρόνια Πολλά, με υγεία και αγάπη. Ειρήνη στον κόσμο και στις καρδιές όλων μας.ΑΣ

Anastasios said...

@ ΑΣ,

Αμήν!

Νηφάλια Μέθη said...

την ευχουλα σας πατερ!

οτι εχει αναγκη η ψυχη σε καθε στιγμουλα ευχομαι απο καρδιας

Anastasios said...

@ Νηφάλια Μέθη,

Τα Χρόνια μας Ευλογημένα. Το Νέο Έτος 2009 μεστό πάσης αγαθοδωρίας.

Ας γίνει να δούμε λιγότερες φωτιές και στάχτες φέτος.

Anonymous said...

Τι καλά που θα ήταν αυτή η συνάντηση να γινόταν στο Ναύπλιο που είναι μαγευτικό πάντα, αντί στην σκονισμένη και πάντα ταραχώδη Αθήνα!!! Θα σας ξεναγούσα στις αρχαιότητες και στην πόλη (για να θυμηθώ το παλαιό μου επάγγελμα) και θα πηγαίναμε και για καμιά μπογάνα ή κανένα ψαράκι στου "Τσακίρι" στην Ν.Κίο!!!!!! μμμμ!!!!
Κ.Κ.