Sunday 22 November 2009

Βραβείο Αναγνωστών

Όπως έγινε πρόσφατα γνωστό το τελευταίο βιβλίο του Πρίγκιπα της Νεο-Ελληνικής Λογοτεχνίας Κώστα Καρακάση, με τον τίτλο «Ο Βιολονίστας», μπήκε στην μικρή λίστα των υποψήφιων για το Βραβείο Αναγνωστών, που διοργανώνει και εφέτος το ΕΚΕΒΙ. Το βιβλίο επιλέχθηκε από τις Λέσχες αναγνωστών και τους βιβλιοπώλες ανά την Ελλάδα και η ψηφοφορία του κοινού θα διαρκέσει έως τις 7 Δεκεμβρίου ε.έ.


Ο ίδιος ο συγγραφέας αναφέρει πως «το καλύτερο βραβείο που έχω εισπράξει είναι αναμφίβολα αυτή η αστείρευτη αγάπη των αναγνωστών, η εμπιστοσύνη των σε κάθε μου κείμενο και η αναγνώριση του έργου μου ακόμα και από τους λίγους εκείνους -που για προσωπικούς τους λόγους- κρατούν τις επιφυλάξεις τους. Είμαι ευγνώμων προς όλους και γνωρίζω την ευθύνη που έχω απέναντί τους. Για τον λόγο αυτό και δεν παράγω νέα βιβλία με την ευκολία που θα μπορούσε να έχει η γραφίδα μου και παρά την αδημονία του κοινού να μου ζητά νέα αναγνώσματα. Εξ άλλου το πλέον σημαντικό που έχω εισπράξει -και που ήταν πάντα η κρυφή μου επιθυμία- από τους αναγνώστες μου ήταν ότι το κάθε βιβλίο μου είναι "διαφορετικό".... Με ικανοποιεί ιδιαίτερα και δεν θα μου άρεσε να ακούσω μια κρίση για το όποιο βιβλίο μου, που να λέει.... "μία από τα ίδια"... Ελπίζω πως έτσι θα συνεχίσω, πιστός στην προμετωπίδα της ιστοσελίδας μου, να διακονώ την Λογοτεχνία με σεβασμό απέναντι των αναγνωστών... Καλά λοιπόν τα Βραβεία, αλλά προέχει πάντα η αγάπη του κοινού...».


Σε εμάς μένει, απλά και ταπεινά, να ευχηθούμε ολόψυχα στον αξιότατο αυτό δημιουργό μετά τις 7 Δεκεμβρίου να έχει θέα από την κορυφή...

3 comments:

logia said...

Προσυπογράφω και ενισχύω την ευχή για τον αξιολογότατο συγγραφέα μας!!!
Καλημέρα

P. Kapodistrias said...

Συγχαίρω από την καρδιά μου! Πάντα επιτυχίες ανώτερες!

Κώστας Καρακάσης said...

Ευχαριστώ θερμά για τις τόσο ευγενικές σας ευχές.