Tuesday 2 November 2010

Ο εφιάλτης της φτώχειας

Την περασμένη εβδομάδα ήμουν στην Αθήνα. Εκεί περιμένοντας ένα τρόλεϋ στην Πλατεία Συντάγματος πρόσεξα πως έξω από το Ταχυδρομείο γινόταν κάποιας μορφής διαδήλωση και απεργία πείνας «ενάντια στον εφιάλτη της φτώχειας», όπως έλεγε το σχετικό πανώ.

Δεν γνωρίζω ποιός είχε οργανώσει αυτή την εκδήλωση. Μέχρι να βγάλω δυο φωτογραφίες ήλθε το τρόλεϋ και έπρεπε να φύγω. Όμως συγκινήθηκα πολύ από το σύνθημα αυτό κι από τις σκληρές αυτές λέξεις: «απεργία πείνας», «εφιάλτης» και «φτώχεια».

Ζούμε σε δύσκολες εποχές. Είναι αλήθεια! Όμως όταν συνάνθρωποί μας αφήνουν τη θαλπωρή του σπιτιού τους, βγαίνουν στους δρόμους και διαδηλώνουν, κάνοντας μάλιστα απεργία πείνας, αυτό το γεγονός από μόνο του έχει ιδιαίτερη σημασία. Προφανώς οι άνθρωποι αυτοί έχουν φθάσει σε επίπεδα απόγνωσης τέτοια που δεν αντέχουν να κάθονται στον καναπέ του σπιτιού τους και να υφίστανται άλλο την κοινωνική αδικία. Ας ευχηθούμε η οικονομική κρίση να κλείσει γρήγορα τον κύκλο της και οι πληγωμένοι συνάνθρωποί μας να ξεπεράσουν τα προβλήματά τους και να επιστρέψουν με χαρά και ανακούφιση στις οικογένειές τους.

2 comments:

roadartist said...

Ζούμε όντως σε πολύ δύσκολες εποχές. Μα δεν το έχουμε συνειδητοποιήσει όλοι..το μέγεθος τους..

Διαβάστε αυτό το άρθρο..:

http://www.enet.gr/?i=arthra-sthles.el.home&id=217963

"Την ίδια μέρα που ο FAO (Οργανισμός Τροφίμων και Γεωργίας του ΟΗΕ) μας πληροφορεί ότι η πείνα πλήττει σήμερα σχεδόν ένα δισεκατομμύριο ανθρώπινες υπάρξεις και εκτιμά ότι η αναγκαία βοήθεια για να σωθούν οι ζωές τους είναι 30 δισεκατομμύρια δολάρια, η συντονισμένη δράση έξι κεντρικών τραπεζών (ΗΠΑ, Ευρωπαϊκή Ενωση, Ιαπωνία, Καναδάς, Αγγλία και Ελβετία) ρίχνει 180 δισεκατομμύρια δολάρια στις χρηματοπιστωτικές αγορές, για να σώσει τις ιδιωτικές τράπεζες."

Anonymous said...

ΠΟΥ ΝΑΡΘΕΙ ΚΑΙ Ο ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΣ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΑΝΤΕΞΕΙ.