Sunday 28 November 2010

Κατηχητικό Βοήθημα

Άξιον εστί να αφιερώσουμε τη σημερινή ανάρτηση σε μια ενδιαφέρουσα έκδοση της Ιεράς Μητροπόλεως Αργολίδος, που έχει τον τίτλο «Μαθαίνω για τη ζωή του Χριστού» και αποτελεί «Κατηχητικό Βοήθημα για μικρούς και μεγάλους», όπως επισημαίνει ο υπότιτλος του βιβλίου.

Συγγραφέας του Βοηθήματος είναι ο Υπεύθυνος του Γραφείου Νεότητας της Ιεράς Μητροπόλεως Αργολίδας Θεολόγος Ανδρέας Χρ. Καρίβαλης. Την εικονογράφηση επιμελήθηκαν οι Ιερομόναχοι Ιωσήφ και Μακάριος, Αδελφοί της Ιεράς Μονής Παναγίας Κατακεκρυμμένης Άργους. Το βιβλίο, το οποίο αφιερώνεται στην Α.Θ.Π. τον Οικουμενικό μας Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο, γνώρισε εκδοτική επιτυχία και πραγματοποίησε 5 εκδόσεις, μεταξύ του Οκτωβρίου 2004 και του Οκτωβρίου 2009.

Τα Περιεχόμενα διαιρούνται σε δύο Μέρη. Στο πρώτο Μέρος παρουσιάζονται 26 Ενότητες με κείμενα, όπως επίσης και ζωγραφιές, εικόνες και φωτογραφίες, όλα σχετιζόμενα με ένα κεντρικό θέμα που αφορά τη ζωή του Κυρίου μας Ιησού Χριστού. Η 27η Ενότητα είναι αφιερωμένη στην Παναγία, ενώ η 28η και τελευταία στον Κολοκοτρώνη και τον Άγιο Αναστάσιο το Ναυπλιέα. Στο δεύτερο Μέρος υπάρχει αντίστοιχος αριθμός ενοτήτων (28), που η καθεμία σχετίζεται με την αντίστοιχη αριθμητικά Ενότητα του πρώτου Μέρους, προσφέροντας ασκήσεις, ερωτήσεις και σχέδια, έτσι ώστε να μπορεί να γίνει μάθημα και επεξεργασία σε Κατηχητικό Σχολείο, ή ανάλογο περιβάλλον.

Θερμά συγχαρητήρια αξίζουν στον Σεβ. Μητροπολίτη Αργολίδος κ.κ. Ιάκωβο και στους αφοσιωμένους συνεργάτες της Ιεράς Μητροπόλεως για το εξαιρετικά χρήσιμο αυτό Βοήθημα, το οποίο πιστεύεται πως «θα συμβάλλει με τρόπο σύγχρονο αλλά και εκκλησιαστικά παραδοσιακό στην κατάρτιση τόσο του κατηχητή, όσο και των κατηχητοπαίδων των τριών τελευταίων τάξεων του Δημοτικού».

No comments: