Friday, 24 June 2011

Tο ξίφος του τελευταίου Αυτοκράτορα

Με άκρα μυστικότητα εδώ και μία εβδομάδα μεγάλη ομάδα επιχειρηματιών, επιστημόνων αλλά και τεχνικών ζει κυριολεκτικά μία περιπέτεια βγαλμένη μέσα από ταινία του Ιντιάνα Τζόουνς.

Πολύ γνωστός και εύπορος επιχειρηματίας από την Πάτρα ο κ. Θ.Α. είναι ο επικεφαλής ερευνητικής ομάδας που κάνει ανασκαφική έρευνα στους Αγίους Θεοδώρους Κορινθίας με την ελπίδα ότι θα βρεί τον μεγαλύτερο θησαυρό που υπάρχει κρυμμένος στον κόσμο.

Ο επιχειρηματίας από την Πάτρα εδώ και μερικά χρόνια είχε στα χέρια του ένα παλιό χειρόγραφο το οποίο έδινε συγκεκριμένες πληροφορίες και στοιχεία για ένα θησαυρό κρυμμένο σε υπόγεια σπηλιά στους Αγίους Θεοδώρους.

Άρχισε να ψάχνει κάθε τι σχετικό με αυτή την σπηλιά και έφτασε σε ειδικούς επιστήμονες στην Αμερική. Οι επιστήμονες αυτοί τον οδήγησαν μέχρι την ΝΑΣΑ και με ειδικά μηχανήματα και με την βοήθεια δορυφόρων κατέγραψαν την σπηλιά και προς έκπληξη όλων η περιγραφή του χειρόγραφου αλλά και οι φωτογραφίες των δορυφόρων συμφωνούσαν απόλυτα.

Τότε πλέον τα πράγματα έγιναν πιο σοβαρά και άρχισε να στήνεται η επιχείρηση με επιστημονικό τρόπο. Ο επιχειρηματίας έκανε αίτηση στο Ελληνικό δημόσιο και πήρε όλες τις προβλεπόμενες άδειες προκειμένου να ψάξει για τον αμύθητο θησαυρό που έχει την βεβαιότητα ότι είναι κρυμμένος στα έγκατα των Αγίων Θεοδώρων...

Από την περασμένη Παρασκευή η ομάδα έφτασε με σύγχρονα μηχανήματα στους Αγίους Θεοδώρους και άρχισε το σκάψιμο! Το χειρόγραφο που έχει η ομάδα στα χέρια της αναφέρει ότι στην σπηλιά αυτή περίπου στο 1700 πειρατές έκρυψαν ένα αμύθητο θησαυρό και όταν αναγκάστηκαν να φύγουν παγίδεψαν με πολλούς τρόπους την σπηλιά. Ετσι λοιπόν η ομάδα των ερευνητών αποφάσισε να μην μπεί από την είσοδο που φαινόταν στις ειδικές φωτογραφίες των δορυφόρων αλλά να ανοίξει με γεωτρύπανο τρύπες για να αποφύγει δυσάρεστες εκπλήξεις...

Προχθές το μεσημέρι το γεωτρύπανο κατάφερε να πέσει ακριβώς σύμφωνα με τις υποδείξεις των Αμερικάνων στην στοά που οδηγεί στην πόρτα που φράσει την σπηλιά... Το τι έγινε στο συνεργείο δεν περιγράφεται... Αμέσως κατέβασαν κάμερα από την τρύπα η οποία επιβεβαίωσε την στοά αλλά και την πόρτα...!!! Τότε σήμανε συναγερμός και στις δημόσιες υπηρεσίες που είναι επί τόπου και παρακολουθούν το έργο της ερευνητικής ομάδας!

Χθες από το πρωί ήταν σε εξέλιξη η σημαντικότερη φάση της έρευνας. Επειδή τα χώματα είναι σαθρά αποφασίστηκε να χρησιμοποιηθεί άλλο μηχάνημα για να διευρύνει την τρύπα και να μπορέσουν από άλλο σημείο να φτάσουν την πόρτα! Η αγωνία όλων έχει πια φτάσει στο αποκορύφωμα. Τα μέλη της ομάδας πιστεύουν ότι σύντομα θα φτάσουν στα πρώτα αντικείμενα του θησαυρού...!!!

Σύμφωνα πάντα με τον επικεφαλής Πατρινό επιχειρηματία, αν αληθεύουν οι πληροφορίες ο θησαυρός είναι αμύθητος και η αξία του ξεπερνά τα 50 δις ευρώ!!!! Όμως μπορεί ο χρυσός να είναι το αντικείμενο που εξιτάρει τους πάντες αλλά το χειρόγραφο έχει μία πληροφορία που δημιουργεί ρίγη συγκίνησης σε όσους εμπλέκονται στην ιστορία αυτή. Στο χειρόγραφο υπάρχει η πληροφορία ότι μέσα στην σπηλιά είναι κρυμμένο το ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΚΟ ΞΙΦΟΣ του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου το οποίο μάλιστα έχει πάνω του δύο τεράστια διαμάντια...!!!

Αντιλαμβάνεται κανείς τι θα συμβεί αν οι ερευνητές φτάσουν στην σπηλιά και βρεθεί αυτό το ξίφος που αποτελεί για τον Ελληνισμό κάτι παραπάνω από ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΛΟ...!!!

Το ξίφος του τελευταίου Αυτοκράτορα του Βυζαντίου ήταν και η αιτία που ο επιχειρηματίας χρηματοδότησε αυτή την πολυδάπανη έρευνα και τον έκανε να φτάσει μέχρι την ΝΑΣΑ!

Πηγή: Moriasnews.gr

4 comments:

Α. Παπαγιάννης said...

Ας κρατήσουμε πολύ μικρό καλάθι γι' αυτά τα τόσο πολλά κεράσια, π. Αν.

Anastasios said...

@ Α. Παπαγιάννης,

Συμφωνώ απολύτως μαζί σου.

Όμως κάποτε με πιάνει μια "ακατάσχετη" συγκίνηση με τα θέματα που αφορούν τον Κων/νο Παλαιολόγο. Γι' αυτό το αναδημοσίευσα, κι όχι γιατί περιμένω να βρεθεί κάτι.

Παναγιώτης Τελεβάντος said...

Ωραία σχόλια που μας προσγειώνουν στην πραγματικότητα.

Anonymous said...

Μπορεί να υπάρχει όντως θησαυρός πειρατικός! Αλλά δεν νομίζω ότι μπορεί να έχει καμιά σχέση με τον Κ.Π. και το...σπαθί του!
Ο Κ.Π. στέφθηκε "εσπευσμένα" στον Μυστρά και με νοικιασμένο πλοίο πήγε στην Κων/λη να αναλάβει τα καθήκοντά του. Δεν υπήρχαν χρήματα για σπατάλες και πολυτέλειες παλαιών χρόνων, ούτε αναφέρεται πουθενά ότι ο ίδιος έζησε τα χρόνια που του απέμεναν μέχρι την αποφράδα ημέρα μέσα στην χλιδή και την επίδειξη. Αν υπάρχει λοιπόν τέτοιο σπαθί θα ανήκει σε κάποιον άλλον και όχι σίγουρα στον Κ.Π.
Κ.Κ.