Thursday 10 November 2011

Η ιστορία των Χριστουγέννων...

...σε γραμματόσημα

Το Βασιλικό Ταχυδρομείο της Αγγλίας κυκλοφόρησε προχθές τα φετινά Χριστουγεννιάτικα γραμματόσημα. Είναι μια πολύ όμορφη σειρά επτά γραμματοσήμων, με χριστιανικό περιεχόμενο. Για την Ελληνορθόδοξη αντίληψη αυτό (δηλ. το χριστιανικό περιεχόμενο των Χριστουγεννιάτικων γραμματοσήμων) μπορεί να είναι αυτονόητο. Όμως στην Αγγλία έχει καθιερωθεί τα Χριστουγεννιάτικα γραμματόσημα να είναι τη μία χρονιά χριστιανικού περιεχομένου και την επόμενη κοσμικού!


Τα επτά νέα γραμματόσημα είναι εμπνευσμένα από χωρία που αναφέρονται στη Γέννηση του Θεανθρώπου, τα οποία είναι καταχωριμένα στα Ιερά Ευαγγέλια του Ματθαίου και του Λουκά. Ο Stephen Agar εκπρόσωπος του Royal Mail ανέφερε χαρακτηριστικά: «Christmas stamps help deliver festive messages of good cheer and celebration across the UK and around the world. This year’s stamps feature scenes from the Nativity, together with the gospel references from the King James Bible which inspired them».


Η έκδοση των γραμματοσήμων αυτών εντάσσεται μέσα στο πλαίσιο των φετινών εορτασμών για τα 400η επέτειο από την πρώτη έκδοση της Αγίας Γραφής που πραγματοποιήθηκε το 1611 με πρωτοβουλία και εντολή του Βασιλέα Ιακώβου, ο οποίος έδωσε στην εν λόγω μετάφραση της Αγίας Γραφής το όνομά του. Έτσι η μετάφραση αυτή είναι γνωστή από τότε ως King James Bible.

No comments: