Tuesday 20 March 2012

Εθνική Επέτειος

Η Εταιρεία Πελοποννησίων Μεγ. Βρετανίας οργανώνει την ερχόμενη Κυριακή 25η Μαρτίου ειδική εκδήλωση στο Ελληνικό Κέντρο Λονδίνου, με σκοπό να τιμήσει τη μεγάλη Εθνική μας Επέτειο.

Ομιλητής θα είναι ο Δρ. Ανδρέας Ανδρεόπουλος. Τίτλος της ομιλίας του θα είναι: “Συμβολισμός και ελληνικότητα στα χρόνια της Επανάστασης”! Τον ομιλητή θα εισαγάγει ο Δημήτρης Σαλαπάτας.

Στην εκδήλωση θα συμμετάσχουν το Λύκειο των Ελληνίδων Λονδίνου, καθώς και η Χορωδία Byzantine Melodists.

Bιογραφικά του ομιλητή: Ο Ανδρέας Ανδρεόπουλος γεννήθηκε στην Πάτρα το 1966. Φοίτησε στο Πειραματικό σχολείο του Πανεπιστημίου Πατρών και στην Αρσάκειο Παιδαγωγική Ακαδημία Πατρών. Το 1987 μετέβη στον Καναδά όπου πραγματοποποίησε σπουδές στην ψυχολογία και την κοινωνιολογία, ενώ αργότερα συνέχισε στη θεολογία. Το 1999 πήρε το διδακτορικό του στη θεολογία από το πανεπιστήμιο του Durham στην Αγγλία. Προσέφερε ερευνητικό έργο και δίδαξε σε διάφορα πανεπιστήμια στην Αμερική και στον Καναδά. Το 2006 μετακόμισε στην Ουαλία όπου ίδρυσε μεταπτυχιακό πρόγραμμα στην Ορθόδοξη Θεολογία. Το 2010 το πρόγραμμα μεταφέρθηκε στο πανεπιστήμιο του Winchester, στην Αγγλία ενώ δημιουργήθηκε για τον Δρα Ανδρεόπουλο η πρώτη θέση στο Ηνωμένο Βασίλειο με αντικείμενο συγκεκριμένα και επισήμως την Ορθόδοξη θεολογία. Επίσης είναι μέλος της διοικητικής επιτροπής του Ινστιτούτου Ορθοδόξων Χριστιανικών Μελετών στο Καίμπριτζ. Έχει εκδόσει διάφορα επιστημονικά άρθρα και βιβλία, ανάμεσα στα οποία ξεχωρίζουν μια μελέτη για τη θεολογία και την εικονογραφία της Μεταμορφώσεως (Metamorphosis: the Transfiguration in Byzantine Theology and Iconography, 2005), μια μελέτη για την ιστορία και τον συμβολισμό του σημείου του σταυρού (The Sign of the Cross, 2006) καθώς και μια πιο πρόσφατη μελέτη για την θεολογία της Μεταμορφώσεως (This is my Beloved Son, 2012). Παράλληλα με την ακαδημαϊκή του δραστηριότητα, συμμετείχε ενεργά στη ζωή της Εκκλησίας, ως μέλος, γραμματέας και πρόεδρος διαφόρων ενοριακών συμβουλίων στην
Αμερική, τον Καναδά, και το Ηνωμένο Βασίλειο.

1 comment:

ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ said...

Εθνική... Θρησκευτική... και γιορτή της Φύσης που ανασταινεται
KAΛH ΣΑΣ ANOIΞH!

Μετ' ασπασμών τε και εναγκαλισμών