Friday 24 August 2012

Εξαγωγή της... κρίσης

Το τελευταίο διάστημα, εκτός των συνηθισμένων ασχολιών μας, έχουμε σχεδόν σε καθημερινή βάση αιτήματα από αδελφούς μας από την Ελλάδα, οι οποίοι (και οποίες) επιθυμούν να μεταναστεύσουν και να αναζητήσουν καλύτερη τύχη σε άλλο μέρος του κόσμου και συγκεκριμένα στην Αγγλία.

Είναι γνωστό το μεγάλο οικονομικό πρόβλημα της αγαπημένης Πατρίδας και βέβαια η κρίση και η ανεργία που φέρνει μαζί του. Έτσι, πολλοί άνθρωποι, ιδιαίτερα άγαμοι νέοι, αλλά και νέες οικογένειες με μικρά παιδιά, παίρνουν την απόφαση να αφήσουν πίσω τους την ανέχεια, την αναδουλειά, την οικονομική στενότητα και να πορευθούν κυριολεκτικά... στο άγνωστο με βάρκα την ελπίδα.
.
Πολλοί μπαίνουν στο πρώτο αεροπλάνο και έρχονται κατευθείαν σε κάποια Ευρωπαϊκή χώρα, όπως η Αγγλία, χωρίς να έχουν κανονίσει εργασία και διαμονή. Έτσι, τους βρίσκουμε μπροστά μας κι έχουμε ηθική υποχρέωση να ανταποκριθούμε σε ένα δυσκολοεπίλυτο πρόβλημα. Μερικοί μάλιστα δεν μιλούν καν τη γλώσσα της χώρας υποδοχής!

Άλλοι πάλι μας τηλεφωνούν, ή μας στέλνουν μηνύματα με διάφορους (ηλεκτρονικούς ή άλλους) τρόπους, και μας πιέζουν συναισθηματικά να τους συνδράμουμε και να τους στηρίξουμε στην προσπάθεια εξόδου τους. Προφανώς στις περισσότερες από αυτές τις περιπτώσεις δεν μπορούμε να βοηθούμε. Ο λόγος είναι ότι αυτές χρειάζεται οπωσδήποτε να αντιμετωπισθούν με επαγγελματικό τρόπο κι όχι απλά συναισθηματικά.

π. Α.Δ.Σ.

No comments: