Tuesday, 11 December 2018

Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις


Στην Κοινότητα Αγίου Παντελεήμονος Harrow (ΒΔ Λονδίνου)

H Κοινότητα Αγ. Παντελεήμονος Harrow και Περιχώρων (BΔ Λονδίνου), οργανώνει το μήνα Δεκέμβριο, πριν και μετά τη Δεσποτική Εορτή των Χριστουγέννων, διάφορες ενδιαφέρουσες εορταστικές εκδηλώσεις:


A).     Το βράδυ της Κυριακής 9ης Δεκεμβρίου, πραγματοποιήθηκε μια ευχάριστη και πολύ επιτυχημένη Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση, με δείπνο και ζωντανή μουσική, στο ωραίο Ψαρεστιατόριο Sea Pebbles στην περιοχή Hatch End του ΒΔ Λονδίνου.


Το δείπνο, στο οποίο συμμετείχαν πολλές δεκάδες μελών της Κοινότητας, μεταξύ αυτών και πολλά παιδιά και νέοι, ήταν προσφορά του ιδιοκτήτη του Ψαρεστιατορίου κ. Σάββα Ανδρέου (Εκκλ. Επιτρόπου), της συζύγου του Μαρίας και της καλής τους οικογενείας, με σκοπό την οικονομική ενίσχυση του ταμείου της Κοινότητας.


Ο Πρόεδρος της Κοινότητας Δρ. Παναγιώτης Προκοπίου, ευχαρίστησε εγκάρδια, τους φιλοξενούντες κ. Σάββα και κα. Μαρία Ανδρέου και τους προσέφερε -εκ μέρους της Κοινότητας- αναμνηστικά δώρα. Επίσης, ευχαρίστησε τον Κτήτορα και Μεγάλο Ευεργέτη της Κοινότητας κ. Πανίκο Ηροδότου, ο οποίος προσέφερε όλα τα δώρα για τη λαχειοφόρο αγορά.


Κατόπιν, ο Ιερ. Προϊστάμενος Πρωτοπρ. Αναστάσιος Δ. Σαλαπάτας ευχαρίστησε τους φιλοξενούντες, αλλά και τους συνδαιτυμόνες για τη συμμετοχή τους, εξέφρασε εόρτιες ευχές στους εορτάζοντες των ημερών και ανέφερε πως,


«Η εποχή αυτή που διανύουμε τώρα χαρακτηρίζεται από ιερή προσμονή και προετοιμασία. Ετοιμαζόμαστε να υποδεχθούμε και να συμμετάσχουμε -εμπειρικά και βιωματικά- στα μεγάλα και κοσμοσωτήρια γεγονότα της Γέννησης και Βάπτισης του Θεανθρώπου.


Σε όλα αυτά τα εκκλησιαστικά και πνευματικά γεγονότα συμμετέχουμε ως άτομα αλλά κυρίως ως οικογένειες. Η οικογένεια είναι μια κοινωνική αρχή βασικής σημασίας και αξίας για τη ζωή των ανθρώπων και ειδικά της θεοφιλούς Ομογένειάς μας. Λαμβάνουμε παράδειγμα από τη ζωή των Αγίων της Εκκλησίας μας, τις οικογένειες των οποίων προσπαθούμε να μιμηθούμε στη δική μας κοινωνική ζωή.


Επίσης, κάθε χρόνο τέτοια εποχή κάνουμε τον καθιερωμένο απολογισμό της χρονιάς. Ο καθένας επιχειρεί να δει τι κέρδισε και τι έχασε σε ατομικό, οικογενειακό και κοινοτικό επίπεδο. Ο απολογισμός αυτός θα είναι η βάση για μια καλύτερη και πνευματικότερη έναρξη της ζωής μας στη νέα χρονιά.


Με το καλό να φθάσουμε στα Άγια Χριστούγεννα»!


B).     Την Κυριακή 16η Δεκεμβρίου, μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας στον Ι.Ν. Αγ. Παντελεήμονος και Αγ. Παρασκευής, θα πραγματοποιηθεί στην Κοινοτική Αίθουσα το καθιερωμένο Χριστουγεννιάτικο Παζάρι. Θα το οργανώσουν, με μεγάλη επιμέλεια και αγάπη, όπως κάθε χρόνο τέτοιες ημέρες, η Επιτροπή και τα μέλη της Βοηθητικής Αδελφότητας Κυριών & Δεσποινίδων «Η Αγία Αγάθη», στην οποία προεδρεύει η κα. Αλεξάνδρα Κωνσταντίνου. Όλο το εκκλησίασμα αναμένεται να επισκεφθεί τις ωραίες εκθέσεις, να θαυμάσει τα δώρα που θα ετοιμάσουν και προσφέρουν οι Κυρίες και φυσικά να προμηθευθεί ό,τι θα χρειάζεται για τις Άγιες Ημέρες που έρχονται.


Γ).     Την ίδια ημέρα το απόγευμα, στις 3.00 μ.μ., θα πραγματοποιηθεί στην Κοινοτική Αίθουσα Διαγωνισμός Ταβλιού, τον οποίο διοργανώνει η Διοίκηση της Ποδοσφαιρικής Ομάδας «Άγ. Παντελεήμων», με σκοπό την οικονομική ενίσχυση της Ομάδας. Θα προσφερθεί φαγητό, για όλους, είτε συμμετάσχουν στον Διαγωνισμό είτε όχι.


Είσοδος: £20 (συμμετοχή στο Διαγωνισμό και φαγητό), £10 (μόνο φαγητό).


Για πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων τηλεφωνείστε στον π. Αναστάσιο, 020 - 8732 2833.


Δ).     Ανήμερα την Πρωτοχρονιά, την Τρίτη 1η Ιανουαρίου 2019, θα τελεσθούν στον Ι.Ν. Αγ. Παντελεήμονος και Αγ. Παρασκευής, οι καθιερωμένες Ιερές Ακολουθίες της ημέρας (Όρθρος, Θεία Λειτουργία και Δοξολογία επί τη ενάρξει του νέου έτους). Κατόπιν, θα τελεσθεί η παραδοσιακή Τελετή Κοπής της Βασιλόπιτας, την οποία θα τελέσουν οι Ιερείς της Κοινότητας, Πρωτοπρ. Αναστάσιος Δ. Σαλαπάτας και Οικον. Κωνσταντίνος Παπαγεωργίου. Την τελετή και την ετοιμασία των βασιλόπιτων επιμελούνται οι Κυρίες της Βοηθητικής Αδελφότητας «Η Αγία Αγάθη».

No comments: