Saturday 14 December 2019

Εκπαιδευτικό Σεμινάριο στο Πανεπιστήμιο Κρήτης


Στο Πανεπιστήμιο Κρήτης και συγκεκριμένα στο Εργαστήριο Προηγμένων Μαθησιακών Τεχνολογιών Στη Διά Βίου Και Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση (Ε.ΔΙ.Β.Ε.Α), του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης της Σχολής Επιστημών Αγωγής, προετοιμάζεται για το ερχόμενο καλοκαίρι επταήμερο Εκπαιδευτικό Επιμορφωτικό Σεμινάριο.


Το Πανεπιστήμιο απηύθυνε προσκλητήρια επιστολή προς τα Ελληνικά Σχολεία του Ηνωμένου Βασιλείου, για συμμετοχή στο Σεμινάριο. Η επιστολή έχει ως εξής:

ΘΕΜΑ: Πρόγραμμα «Erasmus+ KA1» για την χρηματοδότηση των εκπαιδευτικών του σχολείου σας προκειμένου να συμμετάσχουν σε επιμορφωτικό σεμινάριο 7 ημερών στην Ελλάδα (Κρήτη) Ιούνιος / Ιούλιος 2020

Αξιότιμε/η κ. Διευθυντά/τρια,

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε τα εξής:

1. Σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Erasmus+ ΚΑ1, (βλ. ενότητα 2), δίνεται η δυνατότητα υποβολής πρότασης συμμετοχής σχολείων και εκπαιδευτικών φορέων σε επιμορφωτικό πρόγραμμα που θα διοργανώσει το ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΡΗΤΗΣ και ειδικότερα το ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΠΡΟΗΓΜΕΝΩΝ ΜΑΘΗΣΙΑΚΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ ΣΤΗ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΚΑΙ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ [Ε.ΔΙ.Β.Ε.Α], www.edivea.org/erasmus.html.

2. Το σύνολο του κόστους (μετακινήσεις, διαμονή, δίδακτρα κλπ) καλύπτεται από το πρόγραμμα «Erasmus+» με βάση το σχετικό κανονιστικό πλαίσιο. Erasmus + Programme Guide 2020.

3. Για διευκόλυνση σας το πρόγραμμα που σας αφορά είναι το Erasmus+ School Education: Key Action 1: Learning Mobility of Individuals: staff training: a) participation in structured courses or training events abroad.

4. Προκειμένου να λάβετε μέρος στο ανωτέρω πρόγραμμα μπορείτε να υποβάλετε αίτηση στον αρμόδιο φορέα της χώρας σας για την συγκεκριμένη δράση.

- Ο αρμόδιος φορέας της Κυπριακής Δημοκρατίας (National Agency) είναι το Foundation for the Management of European Lifelong Learning Programmes Ταχ. Δ/νση: Πανεπιστημιούπολη Ρεθύμνου, 74 100 Ρέθυμνο Κρήτης /Τηλ: 2831077193 /Email: edivea2@edc.uoc.gr / URL: https://www.edivea.org (FMELLP), (Διεύθυνση: Προδρόμου και Δημητρακοπούλου, 2, 1090, Λευκωσία, Τηλέφωνο: + +357 22 448 888, Email: info@llp.org.cy).

- Ο αρμόδιος φορέας του Ηνωμένου Βασιλείου (National Agency) είναι το British Council, in partnership with Ecorys UK – British Council, (Address: 10, Spring Gardens, SW1A 2BN, London, United Kingdom, Telephone: +44 0161 957 7755, Email:general.enquiries@britishcouncil.org). [Θα ήταν σκόπιμο να επιβεβαιώνετε το δικαίωμα συμμετοχής του σχολείου σας με τον αρμόδιο φορέα.]

5. Σε περίπτωση που το επιθυμείτε, εξειδικευμένος συνεργάτης μας θα μπορούσε να αναλάβει την υποστήριξη σας για την υποβολή της πρότασης. Η προθεσμία υποβολής της πρότασης στο portal του αρμόδιου φορέα του Erasmus + είναι η 5η Φεβρουαρίου 2020.

6. Διάρθρωση επιμορφωτικού προγράμματος του Πανεπιστημίου Κρήτης | ΕΔΙΒΕΑ:

 - Χρονική Περίοδος: Ιούνιος /Ιούλιος 2020
 - Διάρκεια Επιμόρφωσης: 7 ημέρες
 - Διάρκεια παραμονής: 9 ημέρες (7+1+1)
 - Αντικείμενο Επιμόρφωσης: Νέες Τεχνολογίες και Δημιουργικότητα στο Σύγχρονο Σχολείο (με έμφαση στον πολιτισμό, την ιστορία και τη διατροφή
της Κρήτης)
 - Γλώσσα: Ελληνικά/Αγγλικά
 - Πιστοποιητικό επιμόρφωσης: Οι εκπαιδευτικοί θα λάβουν επίσημο πιστοποιητικό του Πανεπιστημίου Κρήτης | ΕΔΙΒΕΑ και το σχετικό Europass με τις ακαδημαϊκές μονάδες ECVET.

7. Στην περίπτωση που το σχολείο σας επιθυμεί να λάβει μέρος στην ανωτέρω δράση θα σας παρακαλούσαμε τα εξής:

1. Να μας ενημερώσετε για την πρόθεση συμμετοχής σας απαντώντας σε αυτό το email.
2. Σε περίπτωση που επιθυμείτε υποστήριξη από εμάς, παρακαλώ να μας ορίσετε ένα πρόσωπο της επιλογής σας, το οποίο εξειδικευμένος συνεργάτης μας θα αναλάβει την υποστήριξη του για την υποβολή της πρότασης.

Για την καλύτερη προετοιμασία της όλης προσπάθειας αναμένουμε την απάντηση σας έως τις 15/12/2019.

Αυτονοήτως είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε πληροφορία ή διευκρίνηση.

Με εκτίμηση,

Παναγιώτης Αναστασιάδης
Καθηγητής Πανεπιστημίου Κρήτης
Διευθυντής ΕΔΙΒΕΑ
URL: https://www.edivea.org

No comments: