Wednesday 18 December 2019

Χριστουγεννιάτικο δείπνο Κοινότητας Harrow


Την Κυριακή 15η Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε, όπως κάθε χρόνο τέτοια εποχή, μια πολύ όμορφη χριστουγεννιάτικη Κοινοτική εκδήλωση στο ψαρεστιατόριο Sea Pebbles Hatch End ΒΔ Λονδίνου.


Ήταν το καθιερωμένο δείπνο, με μουσική και χορό, μέσα σε μια εγκαρδιότατη εορταστική ατμόσφαιρα. Συμμετείχαν πολλοί Ομογενείς και η εκδήλωση είχε τεράστια επιτυχία!


Το δείπνο ήταν προσφορά των ιδιοκτητών του ψαρεστιατορίου Σάββα Ανδρέου (Κοινοτικού κι Εκκλησιαστικού Συμβούλου) και της συζύγου του Μαρίας, κι είχε σκοπό την οικονομική ενίσχυση της εκκλησίας μας!


Στη διοργάνωση της εκδήλωσης συνέδραμαν ο Ταμίας της Κοινότητας Σωτήρης Κωνσταντίνου και η Πρόεδρος της Βοηθητικής Αδελφότητας «Αγ. Αγάθη» Αλεξάνδρα Κωνσταντίνου.


Ο Πρόεδρος της Κοινότητας Δρ. Παναγιώτης Προκοπίου προσέφερε αναμνηστικό δώρο στους φιλοξενούντες Σάββα και Μαρία Ανδρέου.


Ο Ιερ. Προϊστάμενος της Κοινότητας Πρωτοπρ. Αναστάσιος Δ. Σαλαπάτας ομίλησε ευχαριστώντας κατ’ αρχάς εγκάρδια τους γενναιόδωρους χορηγούς της εκδήλωσης, συγχαίροντας επίσης τους εορταζόμενους, με την ευκαιρία της Εορτής του Αγ. Ελευθερίου και αναφέρθηκε επιγραμματικά στην αξία και σημασία των πνευματικών δώρων για τα Χριστούγεννα, σε αντιδιαστολή με τα υλικά δώρα που συνηθίζει να ανταλάσσει ο κόσμος.


Συγκεκριμένα ανέφερε πως το μεγαλύτερο δώρο αυτή την εποχή είναι ο ίδιος ο Ιησούς Χριστός, του οποίου ο ερχομός στην ανθρωπότητα υπογραμμίζει την αγάπη του Θεού για τον άνθρωπο. Πρότεινε δε οι άνθρωποι να προσφέρουν ο ένας στον άλλον δυο σημαντικά πνευματικά δώρα, που είναι ο χρόνος και η αγάπη. Να αφιερώνουμε δηλαδή χρόνο στον πλησίον, στον συνάνθρωπο, με πνεύμα αγάπης και φιλαδελφίας.


Η Κοινότητα Αγίου Παντελεήμονος απευθύνει προς όλη την Ομογένεια θερμές ευχές για Καλά Χριστούγεννα κι Ευλογημένο το Νέο Έτος, με υγεία και την άνωθεν ευλογία!!!

No comments: