Sunday 15 December 2019

Μεγάλο Ημερολόγιο 2020


Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Θυατείρων και Μ.Β. εκδίδει και κυκλοφορεί κάθε χρόνο ένα ημερολόγιο βιβλίο, ή «μεγάλο ημερολόγιο», όπως χαρακτηριστικά ονομάζεται, το οποίο είναι η ετήσια επετηρίδα της Αρχιεπισκοπής και διανέμεται σε όλη την Ομογένειά μας στο Ηνωμένο Βασίλειο.


Το φετινό ημερολόγιο έχει 336 σελίδες. Την ύλη του επιμελήθηκαν οι: Αρχιμ. Δρ. Χρυσόστομος Τύμπας, Πρωτοπρ. Αναστάσιος Σαλαπάτας, Αρχιδιάκονος Ευγένιος Τσαραμανίδης, Δρ. Μιχαήλ Τζανάκης και Στέλιος Σακελλαρίου. Στο εξώφυλλο του φετινού ημερολογίου έχει τοποθετηθεί η φωτογραφία του νέου Αρχιεπισκόπου Θυατείρων και Μ.Β. κ. Νικήτα.


Η Α.Θ.Π. ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος χαιρετίζει την παρούσα έκδοση με το ωραίο κείμενο που παρουσιάζεται αυτούσιο παραπάνω.


Ο Σεβασμιώτατος Άγιος Θυατείρων προλογίζει το ημερολόγιο και μεταξύ άλλων αναφέρει και τα εξής:


«Αναπέμποντες δοξολογίες και ικεσίες προς τον Τριαδικό Θεό και εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη και την πλήρη αφοσίωσή μας στην Αυτού Θεοτάτη Παναγιότητα, τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο και την περί Αυτού Αγία και Ιερά Σύνοδο του Θρόνου που μας κατέστησαν Αρχεπίσκοπο και Ποιμένα της Βιβλικής Επαρχίας των Θυατείρων, έμπλεοι συγκίνησης αλλά και αναλογιζόμενοι την ευθύνη που αναλαμβάνουμε ενώπιον Θεού και ανθρώπων προλογίζουμε το παρόν ανανεωμένο ημερολόγιο του Σωτηρίου έτους 2020...


Καλούμε τη νεολαία, τα νεώτερα μέλη της παροικίας μας, που είτε από ανάγκη είτε από επιλογή βρίσκονται σε αυτή τη χώρα, να συνδράμουν με την ενεργητικότητα, την κατάρτιση και τον νεανικό τους ενθουσιασμό στην αναδιοργάνωση του έργου της Εκκλησίας μας. Υποστηρίζουμε την άποψη ότι οι νέοι αποτελούν το μέλλον της ελληνορθόδοξης παράδοσης στη Μεγάλη Βρεταννία και συμπληρώνουμε όχι μόνο το μέλλον αλλά και το παρόν! Τώρα είναι η στιγμή, τώρα το επιτάσσουν οι ανάγκες και οι συνθήκες ώστε οι νέοι μας να επιδείξουν τα τάλαντά τους, να προβάλλουν τις αξίες και τις ιδέες τους».


Ακολουθούν οι σελίδες του μηνιαίου ημερολογίου και κατόπιν αναλυτικές πληροφορίες για τις Κεντρικές Υπηρεσίες της Ιεράς Αρχιεπισκοπής και τις Κοινότητες της. Επίσης δε, συμπεριλαμβάνονται πληροφορίες για τις Διπλωματικές Υπηρεσίες Ελλάδας και Κύπρου, για Ομογενειακές Τράπεζες, Συλλόγους, Επιστήμονες και Επαγγελματίες. Στη συνέχεια υπάρχει το Αγγλικό τμήμα του ημερολογίου και το διαφημιστικό τμήμα.

No comments: