Tuesday 2 February 2021

Η Ύδρα στην Επανάσταση του 1821


Το Φόρουμ Διαλόγου, που τελεί υπό την αιγίδα και ευλογία του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Θυατείρων & Μ.Β. κ. Νικήτα κι έχει φορέα την Ελληνορθόδοξη Κοινότητα Απ. Πέτρου και Παύλου στο Bristol της Δυτικής Αγγλίας και συντονιστή τον Πρωτοπρ. Αναστάσιο Δ. Σαλαπάτα, παρουσίασε τη Δευτέρα 1η Φεβρουαρίου 2021, μέσω της εφαρμογής Zoom, ειδικό αφιέρωμα στην 200η επέτειο από την Ελληνική Επανάσταση του 1821.
 

Την κύρια εισήγηση, με γενικό θέμα: «Οι προϋποθέσεις και η προετοιμασία της Ύδρας για την έξοδό της στην Επανάσταση του 1821», προσέφερε η κα. Κωνσταντίνα Αδαμοπούλου, Αρχειονόμος και Ιστορικός, Προϊσταμένη των Γενικών Αρχείων του Κράτους, Διευθύντρια του Ιστορικού Αρχείου και Μουσείου Ύδρας, η οποία παρουσίασε το θέμα της με έναν επιστημονικό και ταυτόχρονα λογοτεχνικό λόγο, ο οποίος έρεε σαν ήρεμο και γλυκόλαλο ρυάκι.


Την ομιλήτρια παρουσίασε ο κ. Εμμανουήλ Πούλος, συνεργάτης του Μουσείου Ύδρας και Ιεροψάλτης. Πολλοί εκπαιδευτικοί και άλλοι συνομιλητές παρουσίασαν στη συνέχεια διάφορες σκέψεις και παρατηρήσεις, απηύθυναν δε αρκετές ερωτήσεις στην ομιλήτρια, η οποία είχε τότε την ευκαιρία να αναπτύξει έτι περισσότερο το θέμα της και να παρουσιάσει κι άλλες πλευρές του.

No comments: