Tuesday 16 February 2021

Η Τέχνη της Ευλογίας


Η Μελέτη Αγίας Γραφής και Ιεράς Παραδόσεως, που τελεί υπό την αιγίδα και ευλογία του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Θυατείρων & Μ.Β. κ. Νικήτα κι έχει φορέα την Ελληνορθόδοξη Κοινότητα Απ. Πέτρου και Παύλου στο Bristol της Δυτικής Αγγλίας και συντονιστή τον Πρωτοπρ. Αναστάσιο Δ. Σαλαπάτα, παρουσίασε τη Δευτέρα 15η Φεβρουαρίου 2021, μέσω της εφαρμογής Zoom, ειδικό αφιέρωμα στη Μελέτη της Προς Ρωμαίους Επιστολής.
 

Την κύρια εισήγηση, με γενικό θέμα: «"Ευλογείτε και μη καταράσθε" (Ρωμ. 12, 14). Η τέχνη της ευλογίας», προσέφερε ο Πρωτοπρ. Δρ. Γεώργιος Μπασιούδης, Εφημέριος του Ιερού Ναού Υψώσεως Τιμίου Σταυρού Μάννχαϊμ, Ι.Μ. Γερμανίας, ο οποίος ομίλησε με ιδιαίτερη έμπνευση, με δυναμική ερμηνευτική προσέγγιση, με αναφορές στην Παλαιά Διαθήκη, καθώς και στην Παράδοση της Εκκλησίας μας.


Πολλές δεκάδες συμμετέχοντες στη τηλεδιάσκεψη παρακολούθησαν με μεγάλη προσοχή την υπέροχη ομιλία. Ιδιαίτερη χαρά και τιμή προσέφερε στην τηλεδιάσκεψη η παρουσία και ο υπέροχος θεολογικός και αγιογραφικός λόγος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ζιμπάμπουε κ. Σεραφείμ.

No comments: