Tuesday 23 February 2021

Η Καθ. Ειρ. Χριστινάκη για τη Μετάνοια


Η Μελέτη Αγίας Γραφής και Ιεράς Παραδόσεως, που τελεί υπό την αιγίδα και ευλογία του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Θυατείρων & Μ.Β. κ. Νικήτα κι έχει φορέα την Ελληνορθόδοξη Κοινότητα Απ. Πέτρου και Παύλου στο Bristol της Δυτικής Αγγλίας και συντονιστή τον Πρωτοπρ. Αναστάσιο Δ. Σαλαπάτα, παρουσίασε τη Δευτέρα 22α Φεβρουαρίου 2021, μέσω της εφαρμογής Zoom, ειδικό αφιέρωμα στο Μυστήριο της Μετάνοιας και Εξομολόγησης.
 


Την κύρια εισήγηση, με γενικό θέμα: «Το Μυστήριο της Μετανοίας και προαγωγή βιοψυχοκοινωνικής υγείας», προσέφερε η Ελλογιμότατη Καθηγήτρια Κανονικού Δικαίου, της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών Δρ. Ειρήνη Χριστινάκη, η οποία ομίλησε με ιδιαίτερη έμπνευση, με ακραιφνή επιστημοσύνη, με αναλυτική δυναμική προσέγγιση, καθώς επίσης και με συνεχείς αναφορές στην Αγία Γραφή και στην Παράδοση της Εκκλησίας μας.


Δεκάδες συμμετέχοντες στη τηλεδιάσκεψη παρακολούθησαν με μεγάλη προσοχή την υπέροχη ομιλία. Ιδιαίτερη χαρά και τιμή προσέφερε στην τηλεδιάσκεψη η παρουσία και ο υπέροχος θεολογικός και αγιογραφικός λόγος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ζιμπάμπουε κ. Σεραφείμ.

No comments: