Tuesday 9 February 2021

Άγ. Χαράλαμπος και η χαρά των χριστιανών


Η Μελέτη Αγίας Γραφής και Ιεράς Παραδόσεως, που τελεί υπό την αιγίδα και ευλογία του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Θυατείρων & Μ.Β. κ. Νικήτα κι έχει φορέα την Ελληνορθόδοξη Κοινότητα Απ. Πέτρου και Παύλου στο Bristol της Δυτικής Αγγλίας και συντονιστή τον Πρωτοπρ. Αναστάσιο Δ. Σαλαπάτα, παρουσίασε τη Δευτέρα 8η Φεβρουαρίου 2021, μέσω της εφαρμογής Zoom, ειδικό αφιέρωμα στον Άγιο της εβδομάδας και στην αρετή που τον συνοδεύει.
 

Την κύρια εισήγηση, με γενικό θέμα: «Ο Άγιος Χαράλαμπος και η χαρά των χριστιανών», προσέφερε ο Πρωτοπρ. Πέτρος Αθανασόπουλος, Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεως Αργολίδος, ο οποίος ομίλησε με ιδιαίτερη έμπνευση, με αγιολογική προσέγγιση, με ιστορική ακρίβεια και παρουσίασε με μεγάλη επιτυχία τις σημαντικές θεολογικές και αγιογραφικές έννοιες που επεξεργάσθηκε.


Πολλές δεκάδες συμμετέχοντες στη τηλεδιάσκεψη παρακολούθησαν με πολλή προσοχή την υπέροχη ομιλία. Ακολούθησε ευρεία συζήτηση, με τη συμμετοχή πολλών ακροατών, οι οποίοι απηύθυναν ερωτήσεις στον ομιλητή, ή έκαναν τοποθετήσεις, ειδικά στο θέμα της χαράς των χριστιανών.

No comments: