Thursday 29 July 2021

Ένας Άγιος κοιμήθηκε...


Ο Άξιος και Άγιος Γέροντάς μας, ο αγαπημένος και πολυσέβαστος πνευματικός μας Πατέρας Πρωτοπρ. Ηλίας Αλευράς εξεμέτρησε το ζήν. Εκοιμήθη χθες ένα πραγματικό και πολύτιμο διαμάντι του Ιερού Κλήρου της Ι.Μ. Αργολίδος, της Αγιωτάτης και Αποστολικής Εκκλησίας της Ελλάδος! Αιωνία και άληστος η μνήμη αυτού. Την αγία του ευχή να έχουμε. Κρατώ ως πολύτιμο φυλακτό την χειρόγραφη ευχή του, πάνω στο έγγραφο της Κανονικής Συμμαρτυρίας που μου προσέφερε για την εις Ιεροδιάκονο χειροτονία μου: «Με όλη μου την ψυχή»!
 

Αλίευσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μερικές φράσεις, που έγραψαν άνθρωποι που τους άγγιξε με τις αγγελικές φτερούγες του:
 
«Έχει φύγει ξυπόλητος από την φυλακή γιατί ένας κρατούμενος δεν είχε παπούτσια να πάει δικαστήρια και του έδωσε τα δικά του. Όντως άγιος. Από τους ιερείς που τίμησαν τα ράσα τους. Καλό ταξίδι».
 
«Επίγειος Άγγελος και ουράνιος άνθρωπος. Πρότυπο αγάπης και αυτοθυσίας. Άνθρωπε του Θεού πρέσβευε υπέρ ημών».
 
«Υπόδειγμα ταπεινού και θυσιαστικού βίου».
 
«Ο πιο αγαπητός ιερέας του Ναυπλίου, άφησε ανεξίτηλο το πέρασμα του στις ψυχές των ανθρώπων. Αγάπησε τον άνθρωπο και οι άνθρωποι τον Αγάπησαν. Την ευχή του να έχουμε. Ένας Άγιος κοιμήθηκε...».


«Η ανθρώπινη επαφή με το Θείο μέσα από απλά πράγματα. Και μάλλον μια αίσθηση ότι ήταν από τους ιερείς που ανήκε στο ποίμνιό του».
 
«Άξιος σε όλα του. Αιώνια του η μνήμη. Πάει εκεί που ανήκει η ψυχή του, στον παράδεισο».
 
«Μεγάλη απώλεια... Μεγάλος σεβασμός στο πρόσωπο του...».
 
«Νεαρό ιερέα στην Αγία Τριάδα τον γνωρίσαμε τον παπά Λιά. Λάτρευε τα παιδιά και τον αγαπούσαμε ιδιαίτερα τότε όλοι οι μαθητές των σχολείων».
 
«Πέταξες στα ουράνια κοντά στο Χριστό που αγαπούσες».
 
«Δεν δίστασε να βγάλει τα ράσα του και να σώσει ένα παιδί από βέβαιο πνιγμό».

No comments: