Tuesday 6 July 2021

Το Μέρμπακα στο Κύπελλο Αγγλίας

 
Ποιος είναι ο άνθρωπος που ίδρυσε την ομάδα
που θα παίξει για πρώτη φορά στον μεγάλο Αγγλικό ποδοσφαιρικό θεσμό

Ο Άγιος Παντελεήμονας F.C. θα παίξει στο Κύπελλο Αγγλίας! 
 

Η ομάδα της ελληνικής ορθόδοξης κοινότητας του Λονδίνου, η St. Panteleimon F.C., είναι μία από τις 16 ομάδες που θα πρωτοεμφανιστούν στη διοργάνωση του Κυπέλλου Αγγλίας! 
 
Κι όμως, η είδηση είναι αληθινή…!!!
 
Ο Άγιος Παντελεήμονας F.C., ή αν θέλετε η ομάδα η St. Panteleimon F.C. της ελληνικής ορθόδοξης κοινότητας του Λονδίνου, είναι μία από τις 16 ομάδες που θα πρωτοεμφανιστούν στη διοργάνωση του Κυπέλλου Αγγλίας!


Μια ιστορική στιγμή, αν μη τι άλλο, για τον σύλλογο, που ιδρύθηκε τον Μάιο του 2015 από μία ιδέα του Ναυπλιώτη (Αγία Τριάδα Μιδέας) ιερέα του Λονδίνου, Αναστάσιου Σαλαπάτα, ο οποίος, μάλιστα, πριν από μερικά χρόνια είχε μιλήσει στον bwinΣΠΟΡ FM για την ομάδα του! Η αγγλική ομοσπονδία, λοιπόν, έδωσε το πράσινο φως και οι «άγιοι», όπως είναι το παρατσούκλι του συλλόγου, θα είναι μία από τις 16 πρωτοεμφανιζόμενες ομάδες στον αρχαιότερο ποδοσφαιρικό θεσμό.
 
Ο Άγιος Παντελεήμονας F.C. πήρε φέτος την άνοδο για την Combined Counties League (Premier Division North), που αποτελεί, ουσιαστικά, την 9η κατηγορία και φέτος θα ζήσει για πρώτη φορά την εμπειρία του αγγλικού Κυπέλλου!
 

Η πρώτη ομογενειακή ομάδα που αγωνίζεται στα αγγλικά πρωταθλήματα αποτελείται κυρίως από Έλληνες και Κύπριους ποδοσφαιριστές (μετανάστες ή φοιτητές) και αγωνίζεται στο 2.500 θέσεων «Queen Elizabeth II Stadium».
 
* Σημειώνεται ότι ο π. Αναστάσιος Σαλαπάτας παρακολουθεί από πολύ κοντά την πορεία της ομάδας που ίδρυσε αλλά λόγω αλλαγής κοινότητας και εκκλησίας έχει αποχωρήσει από αυτήν.
 

No comments: