Thursday 1 July 2021

Κοινοτικό Πανηγύρι στο Bristol

 
Η ιστορική Ελληνορθόδοξη Κοινότητα Απ. Πέτρου και Παύλου, που έχει έδρα την πόλη του Bristol, στη Δυτική Αγγλία, τίμησε την Τρίτη 29η Ιουνίου τ.έ. την ιερή μνήμη των Προστατών Αγίων της, των Αγίων Ενδόξων Πανευφήμων και Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου!
 

Τελέσθηκε Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, στην οποία προεξήρχε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κλαυδιουπόλεως κ. Ιάκωβος. Συλλειτούργησαν ο Ιερ. Προϊστάμενος της Κοινότητας Πρωτοπρ. Αναστάσιος Δ. Σαλαπάτας και ο π. Μάριος Γεωργίου. Παρέστη συμπροσευχόμενος ο Ομότ. Ιερ. Προϊστάμενος Πρωτοπρ. Γεώργιος Νικολάου.
 

Η Κοινότητα, δια του Προέδρου της Καθ. Ιωάννου Ιερόπουλου, προσέφερε στον Θεοφιλέστατο (με την ευκαιρία της πρόσφατης εκλογής και χειροτονίας του σε Αρχιερέα) ένα ωραίο Εγκόλπιο και στον π. Μάριο ένα βιβλίο. Ο Θεοφιλέστατος προσέφερε στην εκκλησία των Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων μια όμορφη εικόνα της Παναγίας μας.
 

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ακολούθησε φιλοξενία του Θεοφιλεστάτου και των προσκεκλημένων σε εστιατόριο της πόλης του Bristol.
 

Oι Ιερείς και οι Άρχοντες της Κοινότητας εύχονται Χρόνια Πολλά κι Ευλογημένα, στα μέλη και τους φίλους της! Η χάρη και η ευλογία των Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων να μας συνοδεύει όλους στον αγώνα της ζωής!
 

Τις φωτογραφίες επιμελήθηκε ο Δρ. Δημήτρης Σαλαπάτας.

No comments: