Friday 16 July 2021

Πουλιά και λουλούδια - Street Art in Bristol / 7

 
Στο ΒΔ τμήμα της γραφικής πόλης του Bristol, βρίσκουμε μια μικρή οδό με την ονομασία Overton Road. Αυτή είναι κάθετη στην πολυσύχναστη και με μεγάλη ποικιλία καταστημάτων Gloucester Road.
 

Στην αρχή της Overton Road, στα αριστερά, πάνω σε ένα τοίχο μιας ταβέρνας, βρίσκουμε δύο όμορφες και πολύχρωμες ζωγραφιές, που κατ’ ουσίαν η μία είναι συνέχεια της άλλης. Οι ζωγραφιές αυτές είναι έργα της τοπικής καλλιτέχνιδος Bex Glover, η οποία είναι γνωστή και για τα έργα εσωτερικού χώρου, τα οποία δημιουργούνται στα Severn Studios της.
 

Η αριστερή ζωγραφιά απεικονίζει ένα όμορφο αρπακτικό πτηνό, που κάθεται σε ένα λυγισμένο κλαδί δένδρου, ενώ τα φτερά του ξετυλίγονται και φαίνονται πολύ εντυπωσιακά. Στη δεξιά ζωγραφιά βλέπουμε ένα άλλο πουλί, πιθανώς το ίδιο, σε πλήρη πτήση, να απλώνει το διπλό σετ φτερών του. Και στα δύο έργα διακρίνουμε επίσης και αρκετά λουλούδια. Θα έλεγε κανείς πως υπάρχει κάτι ιδιαίτερα λυρικό σε αυτές τις τοιχογραφίες, όπου φαίνεται να παρουσιάζεται μια ιστορία για τη φύση στην πλήρη δόξα της.

No comments: