Wednesday 30 June 2021

Η γυναίκα και τα πουλιά

 
Λίγο έξω από το Bristol βρίσκεται μια ωραία παραθαλάσσια κωμόπολη, με την ονομασία Severn Beach. Όταν στέκεται κανείς στην παραλία της, όπου εκεί φτάνει η άκρη του Ατλαντικού ωκεανού, βλέπει στο βάθος τη Severn Bridge, που είναι η γέφυρα που ενώνει την Αγγλία με την Ουαλία.
 

Δίπλα από την όμορφη παραλία  υπάρχει ένα ωραίο και πολύ περιποιημένο πάρκο. Σε αυτό θαυμάζουμε αρκετά λουλούδια και πολλές πρασινάδες.
 

Στο κέντρο του εν λόγω πάρκου διακρίνουμε ένα ενδιαφέρον και πρωτότυπο γλυπτό, το οποίο είναι έργο της καλλιτέχνιδος Deborah Aguirre Jones, που δραστηριοποιείται στην ευρύτερη περιοχή.
 


Το γλυπτό δείχνει ένα γυναικείο κεφάλι και το κεφάλι ενός πτηνού ενωμένα. Στην πινακίδα που έχει τοποθετηθεί στη βάση του γλυπτού, διαβάζουμε πως η γυναίκα ενώ άπλωνε τα πλυμένα ρούχα στο σύρμα για να στεγνώσουν στεκόταν στο ένα πόδι της και σφύριζε στα πουλιά.
 

Είναι όντως μια πολύ γλυκιά σκέψη που αποδεικνύει την αέναη διαλεκτική μεταξύ του ανθρώπου και της φύσης, ειδικά με τα καλλικέλαδα πουλιά, που ομορφαίνουν με το τραγούδι τους τη ζωή των ανθρώπων.

No comments: