Tuesday 22 June 2021

Η σημασία της Αγίας Γραφής


Η Μελέτη Αγίας Γραφής και Ιεράς Παραδόσεως, που τελεί υπό την αιγίδα και ευλογία του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Θυατείρων & Μ.Β. κ. Νικήτα κι έχει φορέα την Ελληνορθόδοξη Κοινότητα Απ. Πέτρου και Παύλου στο Bristol της Δυτικής Αγγλίας και συντονιστή τον Πρωτοπρ. Αναστάσιο Δ. Σαλαπάτα, παρουσίασε τη Δευτέρα 21η Ιουνίου 2021, μέσω της εφαρμογής Zoom, ειδικό αφιέρωμα στην Αγία Γραφή.
 

Την κύρια εισήγηση, με γενικό θέμα: «Η σημασία της Αγίας Γραφής στη ζωή μας», προσέφερε ο Κωνσταντίνος Γιαβρόπουλος, Θεολόγος - Κοινωνιολόγος. Ο ομιλητής έδωσε μια υπέροχη και εμπεριστατωμένη ομιλία, με γνήσια επιστημοσύνη και εξαιρετική γλωσσική γλαφυρότητα.
 

Έκανε αναλυτική αναφορά στα επί μέρους βιβλία της Αγίας Γραφής και στις διαφορετικές συλλογές βιβλίων που βρίσκουμε στις διάφορες Χριστιανικές Ομολογίες. Ανέφερε δε με έμφαση πως η βασική ατμόσφαιρα στα βιβλία της Αγίας Γραφής είναι το μυστήριο. Στην Αγία Γραφή ψάχνουμε για να αναμετρηθούμε με το μυστήριο. Η Αγία Γραφή είναι πηγή έμπνευσης και αφορμή για κριτική σκέψη.


Δεκάδες συμμετέχοντες στη τηλεδιάσκεψη παρακολούθησαν με μεγάλη προσοχή την υπέροχη ομιλία. Ιδιαίτερη χαρά και τιμή προσέφερε στην τηλεδιάσκεψη η παρουσία και ο υπέροχος λόγος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ζιμπάμπουε κ. Σεραφείμ, του Αρχιμ. Βησσαρίωνα Κοκλιώτη, του Δρος π. Ανδρέα Ανδρεόπουλου και των υπολοίπων προσκεκλημένων που συμμετείχαν ενεργά στην ευρεία συζήτηση που ακολούθησε της ομιλίας.

No comments: