Saturday 17 August 2024

Βυζαντινός Ψαλμωδός

 
Στα 13 μου, μικρό παιδάκι, βρέθηκα στα σκαλοπάτια της Μεγαλόχαρης Παναγίας της Τήνου, ως Ιεροσπουδαστής τότε. Εκεί έμαθα τα Ιερά γράμματα και ιδιαίτερα την μουσική της Εκκλησίας. Από τότε έβαλα στόχο στην ζωή μου να μεταλαμπαδεύσω αυτή την ευλογία και σε άλλους ανθρώπους.
 

Αυτό το έκανα και το κάνω εν μέρει, για περισσότερο από 40 χρόνια, στα διάφορα σχολεία που υπηρέτησα και μέσα από την Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας, την οποία ίδρυσα το 1986 και διευθύνω μέχρι σήμερα.
 
Σήμερα, βρίσκομαι στην ευχάριστη θέση μετά από ένα επίπονο και κοπιαστικό δρόμο 3 ετών, να ανακοινώνω στην αγάπη σας, τον ΒΥΖΑΝΤΙΝΟ ΨΑΛΜΩΔΟ - BYZANTINE PSALMIST, ένα διαδικτυακό πρόγραμμα εκμάθησης Βυζαντινής Μουσικής, στον δικό σας χώρο και χρόνο, πρωτίστως με την ευλογία και ευχή του σεπτού μας Ποιμενάρχη Αρχιεπισκόπου Θυατείρων και Μεγάλης Βρεταννίας κ. Νικήτα, αλλά και με την ευλογία του Αγίου Ηγουμένου της Ιεράς και Σταυροπηγιακής Μονής Τιμίου Προδρόμου, Έσσεξ, Αρχιμανδρίτου Πέτρου, την πολύτιμη συμπαράσταση και υποστήριξη των μοναχών και μοναζουσών της Ιεράς Μονής και με τις ευλογίες του Αγίου μας Σωφρονίου.
 
Μπορείτε από σήμερα μπαίνοντας στην ιστοσελίδα μας, www.byzantinepsalmist.com, να εγγραφείτε και να παρακολουθήσετε σειρά ύμνων και μαθημάτων δωρεάν και γιατί όχι αν σας αρέσει να σας έχουμε μαθητές στην συνέχεια.
 

Το πρόγραμμα θα είναι έτοιμο για χρήση από την αρχή της Ινδίκτου 1η Σεπτεμβρίου 2024 για τα δύο πρώτα χρόνια, Μελωδικές Ασκήσεις και σύντομο Αναστασηματάριο και συνεχώς θα αναβαθμίζεται και θα εμπλουτίζεται με καινούριο υλικό και μαθήματα.
 
Με το πρόγραμμα θα έχετε την δυνατότητα να καθίσετε εγκεκριμένες εξετάσεις για απόκτηση πιστοποιημένου αναγνωρισμένου πτυχίου Βυζαντινής Μουσικής.
 
Το πρόγραμμα αυτό δεν επιδιώκει ούτε φιλοδοξεί να αντικαταστήσει τις μουσικές σχολές και τους δασκάλους μουσικής, απλά θέλει να δώσει την ευκαιρία σε ανθρώπους από μακριά και στον δικό τους επιλεγμένο χρόνο να μάθουν και να σπουδάσουν την πατρώα μας Βυζαντινή Μουσική.
 
Μέσα από αυτό το πρόγραμμα θα μπορείτε να μάθετε και να σπουδάσετε την Βυζαντινή μας Μουσική, στο σπίτι σας και στον δικό σας ελεύθερο χρόνο, έχοντας παράλληλα την υποστήριξη του δασκάλου αν σας χρειάζεται, και φυσικά να δίνεται εξετάσεις τελειώνοντας το κάθε μέρος φτάνοντας μέχρι και το Πτυχίο Ιεροψάλτου αλλά και Δίπλωμα Καθηγητού Βυζαντινής Μουσικής.
 
Με σεβασμό
 
Πρωτοπρεσβύτερος Ιωσήφ Παλιούρας

No comments: