Thursday 24 December 2009

Το Ραδιόφωνο του Νοσοκομείου

Help the sick feel better

Ένα από τα Γενικά Νοσοκομεία της ευρύτερης περιοχής του ΒΔ Λονδίνου ονομάζεται Northwick Park Hospital. Βρίσκεται μεταξύ των περιοχών Harrow και Brent ή Wembley.

Σήμερα θα ήθελα να κάνω μια συγκεκριμένη αναφορά, που έχει να κάνει με τον Ραδιοφωνικό Σταθμό του Νοσοκομείου, στον οποίο πολλοί και διάφοροι μουσικοί παραγωγοί προσφέρουν τις υπηρεσίες τους αφιλοκερδώς, για να συμβάλλουν με τον τρόπο αυτό στην καλύτερη και συντομότερη αποκατάσταση της υγείας των νοσηλευομένων.


Οι ασθενείς έχουν από το κρεβάτι τους πρόσβαση στον Ραδιοφωνικό αυτό Σταθμό και απολαμβάνουν τις μουσικές επιλογές και τα ενθαρρυντικά μηνύματα των παρουσιαστών. Είναι πραγματικά μια σημαντική προσφορά από πλευράς του Νοσοκομείου και των εθελοντών που στελεχώνουν την προσπάθεια αυτή.

Ένας από τους παραγωγούς των εν λόγω εκπομπών είναι και ο Ομογενής Pierre Πέτρου, γιος του καλού και ευγενικού Ιερέα της Αρχιεπισκοπής Θυατείρων π. Θεοφάνη Πέτρου. Ο Pierre είναι γεννημένος το 1972 και ασχολείται με το έργο αυτό με μεγάλη αφοσίωση και αγάπη από το 2001. O ίδιος αναφέρει χαρακτηριστικά:


Ι present the show covering my favourite genres of music, possibly under-represented on radio, because sometimes we no longer appreciate the Rock ‘n’ Roll music which the past decades since the 1950’s have produced in shaping all the music styles of today.

In addition, today’s New Country brings moving, meaningful lyrics which make you feel better, along with melodic sounds, which you don’t really find in other types of music! “Some say it’s too Country, some say it’s too Rock ‘n’ Roll, but it’s just good music if you can feel it in your soul!”


Ο Pierre και οι συνάδελφοί του στο Ραδιοφωνικό Σταθμό του Νοσοκομείου είναι οπωσδήποτε άξιοι πολλών ευχών και συγχαρητηρίων για την καλοκάγαθη αυτή προσφορά τους, η οποία είναι βέβαια αξιομίμητη εθελοντική εργασία.

To πρόγραμμα του Ραδιοφώνου αυτού μπορεί κανείς να το παρακολουθήσει και μέσω του διαδικτύου.

1 comment:

Αναστάσιος said...

Ας προστρέξουμε με πίστη σ’ Εκείνον που ενανθρώπησε για να θεωθούμε, που έλαβε μορφή δούλου για να μας οδηγήσει στην αληθινή ελευθερία, που γεννήθηκε σε στενόχωρο και πτωχό σπήλαιο για να μας ανυψώσει στην ευρυχωρία και στον πλούτο της Θείας αγάπης.
Θερμές εγκάρδιες ευχές για πανευφρόσυνα Χριστούγεννα.