Sunday 27 December 2009

Ημερολόγιο Αρχιεπ. Θυατείρων

Με την εμπνευσμένη πρωτοβουλία του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας κ.κ. Γρηγορίου εκδόθηκε πρόσφατα το νέο Ημερολόγιο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής.

Αποτελείται από 624 πλουσιότατες σελίδες, πολλές από τις οποίες είναι πολύχρωμες.

Το έντυπο αυτό μπορεί να ονομάζεται Ημερολόγιο, αλλά είναι ουσιαστικά μια αναλυτικότατη Επετηρίδα της Εκκλησίας των Θυατείρων και της Ελληνικής Ομογένειας του Ηνωμένου Βασιλείου.

Σ’ αυτό παρουσιάζεται η ζωή και η δράση όλων των Κοινοτήτων και Ενοριών της Αρχιεπισκοπής, όπως επίσης των Παροικιακών Ελληνικών Σχολείων και των Φιλανθρωπικών Ιδρυμάτων της Εκκλησίας στην Αγγλία, Ουαλία, Σκωτία, Βόρεια Ιρλανδία και στη Δημοκρατία της Ιρλανδίας.

Αποτυπώνεται, επίσης, και η παρουσία Ελλήνων Ιατρών, Οδοντιάτρων, Κτηνιάτρων, Δικηγόρων, Αρχιτεκτόνων, και πολλών άλλων επαγγελματιών.

Οι Διπλωματικές Υπηρεσίες Ελλάδας και Κύπρου, καθώς και όλοι οι Ελληνικοί Σύλλογοι της Μεγ. Βρετανίας παρουσιάζονται εκεί με λεπτομέρειες.

Το βιβλίο αυτό είναι ένας εξαίρετος καθρέπτης της ιστορίας και της ζωής μιας θάλλουσας Ελληνικής Ομογένειας, η πλειοψηφία της οποίας κατάγεται από την εσταυρωμένη Μεγαλόνησο Κύπρο.

Το μέλλον της Ομογένειάς μας διαγράφεται αισιόδοξο, ελπιδοφόρο και γεμάτο από υποσχέσεις, για μια διακεκριμένη πορεία προόδου, ανάπτυξης και παραγωγής κουλτούρας και πολιτισμού.

No comments: