Sunday 16 May 2010

Δελτίον Πνευματικής Οικοδομής

Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Θυατείρων και Μεγ. Βρετανίας, με εμπνευσμένη πρωτοβουλία του Σεβ. Αρχιεπισκόπου κ.κ. Γρηγορίου, εκδίδει και κυκλοφορεί κάθε Κυριακή, σε όλες τις Ελληνορθόδοξες Κοινότητες που ανήκουν στη δικαιοδοσία της, ένα φυλλάδιο που το ονομάζει «Δελτίον Πνευματικής Οικοδομής».

Το πρώτο τέτοιο φυλλάδιο που κυκλοφόρησε σ’ αυτή την Ιερή Επαρχία του Σεπτού Οικουμενικού Θρόνου ήταν στις 16 Οκτωβρίου 1988. Ήταν τότε η Δ΄ Κυριακή του Λουκά, ο τίτλος του φυλλαδίου τότε ήταν «Το Ευαγγέλιον της Κυριακής» και ήταν ένα δισέλιδο όρθιο Α4 φυλλάδιο.

Από τότε το εν λόγω φυλλάδιο εξελίχθηκε και αναπτύχθηκε προς το καλύτερο. Σήμερα είναι τετρασέλιδο. Σ’ αυτό δημοσιεύονται, στην ελληνική και αγγλική γλώσσα, το αποστολικό και το ευαγγελικό ανάγνωσμα της ημέρας, όπως επίσης και ένα κήρυγμα (500 λέξεων) και στις δύο γλώσσες.

Τα κηρύγματα ετοιμάζουν οι Θεολόγοι Κληρικοί της Ιεράς Αρχιεπισκοπής, και δημοσιεύονται στο εν λόγω φυλλάδιο ανωνύμως. Την εκτύπωση επιμελείται το Ελληνικό Τυπογραφείο του Αγίου Παύλου και ο ιδιοκτήτης αυτού Ανδρέας Ματεΐδης.

Στην παρούσα ανάρτηση παρουσιάζεται το σημερινό φυλλάδιο (16 Μαΐου 2010), αφιερωμένο στην Κυριακή των Πατέρων της Α΄ Οικουμενικής Συνόδου.

No comments: