Tuesday 18 May 2010

Ο Καββάδας και το τσάϊ

Πραγματοποιήθηκε προχθές Κυριακή, στην ωραία οικία της κας Ντίνας Κολοκυθά, Προέδρου της Εταιρείας Πελοποννησίων Μεγ. Βρετανίας, στο Acton του Δυτ. Λονδίνου, μια παραδοσιακή (σύμφωνα με τα δεδομένα της αγγλικής κοινωνίας) απογευματινή εκδήλωση, με τέϊο και ελαφρά φαγητά.

Η εκδήλωση αυτή έγινε, με πρωτοβουλία της κας Κολοκυθά, με σκοπό να συλλεγούν χρήματα από τους προσκεκλημένους κι έτσι να υποστηριχθεί οικονομικά το μεγάλο και σπουδαίο, ιερό και ιστορικό, έργο της εκ θεμελίων ανέγερσης νέου Ελληνορθόδοξου Ιερού Ναού, σε βυζαντινό ρυθμό, που πραγματοποιείται αυτή την εποχή στην Κοινότητα Αγ. Παντελεήμονος στο Harrow του ΒΔ Λονδίνου.

Ανάμεσα στους πολυπληθείς προσκεκλημένους ήταν και ο εξαίρετος Ομογενής, Νομικός και Λαογράφος κ. Κώστας Καββάδας, Άρχων Ακτουάριος του σεπτού Οικουμενικού μας Πατριαρχείου.

Ο κ. Καββάδας είχε ορισθεί από την οικοδέσποινα να ομιλήσει με θέμα την «Ιστορία και Λαογραφία του τέϊου». Απόσπασμα της πολύ ενδιαφέρουσας και χαριτωμένης ομιλίας του κ. Καββάδα μπορούμε να γευθούμε στο παρακάτω βιντεάκι.

No comments: