Monday 31 May 2010

Το τρένο στην αγγλική ύπαιθρο

Ένα από τα κυριώτερα μέσα μεταφοράς στην Αγγλία είναι το τρένο.

Το βρίσκει κανείς παντού, στην πόλη, αλλά και στην ύπαιθρο.

Υπάρχουν πολλοί τύποι τρένων. Από τα μεγάλα ηλεκτρικά που τρέχουν με ιλιγγιώδεις ταχύτητες, μέχρι τα μικρά (σε ταχύτητα και βαγόνια) που εξυπηρετούν τα διάφορα χωριά της Επαρχίας.

Ένα από «περίεργα» χόμπυς των Άγγλων είναι και η παρατήρηση των τρένων, το γνωστό trainspotting.

Οι trainspotters θεωρούνται παθιασμένοι με τα τρένα, καταγράφουν τους τύπους των τρένων, τις ώρες άφιξης και αναχώρησης, συλλέγουν φωτογραφίες τρένων κ.λ.π.

Οι φωτογραφίες της παρούσας ανάρτησης είναι από ένα σημείο διάβασης που βρίσκεται στο Bourne End, πολύ κοντά στον ποταμό Τάμεση.

4 comments:

P. Kapodistrias said...

Ωραίο!!! Δηλώνω παρατηρητής τρένων που διαβαίνουν! Χωρίς να έχουμε τρένα στην περιοχή μας... Κλαψ!

Anastasios said...

@ Π.Κ.,

Σήμερα έχουμε αργία στη Βρετανία. Σε λίγο φεύγω, πάω στο Κάρντιφ της Ουαλίας για μονοήμερη εκδρομή. Εκεί έχουμε την ιστορική Ελληνική Κοινότητα του Αγ. Νικολάου, που ιδρύθηκε το 1873.

Anonymous said...

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ ΠΑΤΕΡ.θα ηθελα να σας ρωτησω για τον Οσιο Δαβιδ της ουαλιας --υπαρχει μοναστηρι προς τιμην του στην Αγγια η Ουαλια;η εκκλησια εκει --Τον εχω αγαπησει που αυτον τον Αγιο πριν λιγο καιρο τον παρακαλεσα για ενα θεμα προσωπικο και μου εκανε ενα μικρο θαυμα.Θα ηθελα να μαθω περισσοτερα για αυτον τον Αγιο.Να φανταστειται τον ειδα την ωρα που ξεδυπλωνα τις αναρτησεις τις παλαιες που ειχατε και επι τοπου του ζητησα την χαρη και μεσα σε δυο μερες εγινε θαυμα.Ευχαριστω τον κυριο,τον Αιο και εσας.///π.

Anastasios said...

@ π.

Χαίρομαι για όλα τα ωραία που διαβάζω στο μήνυμα αυτό.

Στη Δυτική Ουαλία υπάρχει σήμερα Αγγλικανικός Καθεδρικός Ναός αφιερωμένος στον Άγιο Δαβίδ της Ουαλίας. Υπάρχουν βέβαια και τα απομεινάρια του παλιού μεσαιωνικού μοναστηριού.