Saturday 22 May 2010

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης στη Βουλγαρία

Η σεπτή κορυφή της Οικουμενικής Ορθοδοξίας Α.Θ.Π. Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος βρέθηκε τις προηγούμενες ημέρες στη Βουλγαρία, σε επίσημη επίσκεψη.

Μετά των άλλων επισκέφθηκε και την πόλη Burgas, όπου τιμήθηκε από το εκεί Ελεύθερο Πανεπιστήμιο με τον τίτλο του Επίτιμου Διδάκτορα.

Οι αποκλειστικές φωτογραφίες που παρουσιάζονται εδώ προέρχονται από την Βουλγαρία, από τον κ. Georgi Shivachev, και τις παραλάβαμε ηλεκτρονικά, μέσω του κ. Στέλιου Ρηγόπουλου.

Σ’ αυτές παρουσιάζονται ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης, ο Πρωθυπουργός της Βουλγαρίας, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Burgas, Καθηγητές του Πανεπιστημίου, καθώς και ο Δήμαρχος της πόλης.

Τέτοιες επισκέψεις είναι σαφέστατα πολύ σημαντικές, γιατί σφυρηλατούν την ενότητα της Αγίας Ορθόδοξης Εκκλησίας μας και φέρνουν τους ηγέτες των εθνικών Ορθοδόξων Εκκλησιών πιο κοντά τον έναν στον άλλο, έτσι ώστε να αντιμετωπίζονται γρηγορότερα και δραστικότερα τα οποιαδήποτε εκκλησιαστικά προβλήματα που αναφύονται κατά τόπους.

Είναι αλήθεια πως όλες οι Ορθόδοξες Εκκλησίες στα Βαλκάνια έλαβαν την αυτοκεφαλία τους με την ευλογία της Μητρός Εκκλησίας Κωνσταντινουπόλεως.

Για τούτο όλοι τιμούν, σέβονται και αγαπούν ιδιαίτερα το σεπτό Οικουμενικό μας Πατριαρχείο και τον άξιο οιακοστρόφο του, Βαρθολομαίο τον Διάλογο.

No comments: