Saturday 23 June 2012

Γενέθλια του Blog

Εορτάζουμε σήμερα τα τέταρτα γενέθλια του blog. Δεν είμαι σίγουρος για το πόσο σημαντικό μπορεί να είναι αυτό. Εκείνο που ξέρω σίγουρα είναι το πραγματικό γεγονός της δημοσίευσης στο παρόν ιστολόγιο 1330 αναρτήσεων, που η κάθε μία από αυτές έχει τη δική της ταυτότητα και σημασία.

Μέχρι χθες το μεσημέρι είχαμε 145 τακτικούς αναγνώστες και 177.911 pageviews. Κι ενώ οι αριθμοί δεν είναι πάντα το σημαντικότερο στοιχείο της ζωής, κρύβουν όμως τη δική τους -κατά κάποιον τρόπο αντικειμενική- αλήθεια!

Η σκέψη, η προετοιμασία, η έρευνα, η συγγραφή, η επανεξέταση, οι διορθώσεις, είναι μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα διαδικασία, που σημαίνει μια ιδιαίτερη άσκηση, η οποία προστιθέμενη στην όλη άσκηση της ζωής αυτής καθ’ αυτής, προσφέρει μια αίσθηση συνεισφοράς στο κοινωνικό γίγνεσθαι, κι αυτό φέρνει ηθική ικανοποίηση και χαρά στον ιστολόγο.

Για να υπάρχουν βέβαια στοιχεία (κείμενα και φωτογραφίες) και να δημοσιεύονται καθημερινά αναρτήσεις, αυτό από μόνο του είναι ένα μεγάλο ζήτημα, το οποίο απαιτεί απόλυτη πειθαρχία και προσήλωση στο σκοπό που έχει αναλάβει ο ιστολόγος να επιτύχει.

Πάντως αυτή η ηλεκτρονική επικοινωνία, αν και μεταλλασσόμενη και οπωσδήποτε εξελισσόμενη καθημερινά, είναι ένα σπουδαίο γεγονός της σύγχρονης ζωής, που εμπνέει και ανανεώνει πολλούς ανθρώπους, κι αυτό είναι ένα βασικό κέρδος της εμπλοκής στη διαδικασία αυτή.

2 comments:

Παναγιώτης Τελεβάντος said...

ΤΑ ΠΙΟ ΘΕΡΜΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΕΙΛΙΚΡΙΝΗ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ!

Konstantinos said...

Νά συνεχίσει τὸ ταξίδι του, γιά νά παραμυθεῖ τίς ψυχές. Νἄναι καλά κι ὁ παπα-Ἀναστάσης, ὁ καπετάνιος του. παπα-Κων. Ν. Καλλιανός