Saturday 16 June 2012

Διεθνείς λεμβοδρομίες

Οι διεθνείς λεμβοδρομίες του Marlow θα πραγματοποιηθούν σήμερα και αύριο, όπως κάθε χρόνο τέτοια εποχή, μια παράδοση που κρατάει από το 1885 μέχρι σήμερα.
.


Από την αρχή τους μέχρι το 2001 οι λεμβοδρομίες, γνωστές ως ρεγκάττα, πραγματοποιούνταν στην αγαπημένη μας πόλη του Marlow, την ονομαστή πόλη των ποιητών, την οποία διασχίζει απαλά ο πολύς Τάμεσης.
.


Από το 2001 η ρεγκάττα μεταφέρθηκε στο multi-lane rowing course της λίμνης Dorney, στο Eton (κοντά στο Windsor). Η μεταφορά αυτή συνέβαλε στην ευρύτερη συμμετοχή μεγάλου αριθμού διαγωνιζόμενων από πολλές και διάφορες χώρες.
.


Πάντως, η πόλη του Marlow -παρότι δεν φιλοξενεί η ίδια πια τις λεμβοδρομίες- έχει στολιστεί, έχει φορέσει τα καλά της, έχει πλημυρίσει από νεανικές φιγούρες, κι ετοιμάζεται για τη μεγάλη αυτή διοργάνωση, που άλλωστε φέρει το όνομά της.
.


Τα νερά του ποταμού με τα άηχα λόγια τους καλωσορίζουν τους χαμογελαστούς επισκέπτες και τους διηγούνται ιστορίες από τις περασμένες ένδοξες ημέρες.
.


Ο Ναός των Αγίων Πάντων, η τοπική καλλιτεχνία, η αψεγάδιαστη φύση συνοδεύουν τους λάτρεις της Αγγλικής υπαίθρου και τους ένθερμους εραστές της ηρεμίας.
.


Ο καιρός μας βέβαια στην Αγγλία τις τελευταίες εβδομάδες θυμίζει μάλλον χειμώνα παρά καλοκαίρι. Στο Marlow και στις γύρω περιοχές προβλέπεται να έχει σήμερα συννεφιά με ψιλόβροχο. Πάντως η ρεγκάττα αποφασίσθηκε να πραγματοποιηθεί, όπως ακριβώς έχει προγραμματισθεί.

No comments: